USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

ДКП «Луцьктепло» встановить нові тарифи

5 Серпня 2017 13:04
У серпні всі права на регулювання тарифу за комунпослуги від ДКП «Луцьктепло» передають Луцькій міській раді. Директор підприємства Валентина Малютіна каже, що це рішення позитивне, бо ж тариф формуватиметься прозоро й на місці, а не з чиновницьких кабінетів у Києві.

Про це йшлося під час зборів трудового колективу на підприємстві 4-го серпня.

Як пояснила Малютіна, зміни починають діяти у зв’язку із затвердженням нових умов ліцензування, які прийняла Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

«Тарифи на рівні нацкомісії затверджують лише тоді, коли дотримано два пункти: установи мають виробництво понад 170 тисяч гігакалорій теплоенергії на рік і оснащення приладами обліку будинків сягає більше 70%. Хоча наше виробництво в рік приблизно 500 тисяч гігакалорій, але по другому критерію ми випадаємо. Відповідно, нас передали на місцевий рівень регулювання. Загалом, зміни ліцензійних умов прийняли ще в березні, опубліковані вони в травні, а крайня дата до завершення оснащення - перше серпня. Як результат, тариф на послуги нам буде встановлювати не національна комісія, а міська влада», - розповіла Малютіна.

З її слів, це дасть чимало переваг, для прикладу: всі чітко знатимуть із чого сформований тариф і на що йдуть кошти, адже раніше на затверджені суми Києвом ні лучани, ні комунальники не мали жодного впливу. Однак цьому процесу будуть передувати громадські слухання, щоб формування нового тарифу було виправданим, прозорим і городяни самі включилися в цей процес.

«Мабуть засмучу багатьох, сказавши те, що різкого зниження цін не буде, адже на вартість газу і електрики місто не впливає, а це є одними із головних тарифоутворюючих чинників. Втім, я впевнена, що міська влада й не піде на значне підвищення нинішнього тарифу», - зауважує директор ДКП «Луцьктепло».

Із цього приводу перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад додав, коли ДКП «Луцьктепло» підготує розрахунки та пропозиції, то міськрада готова приступити до вивчення питання та винесення його на затвердежння депутатським корпусом.

Нагадаємо, що понад мільйон гривень «Укргазбанк» перевів із рахунків ДКП «Луцьктепло» на користь фірми-прокладки «Тепелен», яка входить до олігархічної групи «Континіум». Цими діями, вважає перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад, вони вступають у передвиборчу компанію й хочуть не дати місту належно ввійти в опалювальний сезон.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Міра Показати IP 5 Серпня 2017 15:37
Як добре, що там Малютіна, вона дуже грамотна, особливо у фінансовій сфері, і красти не вміє, так що Континіуму і к світить велика дуля, отак то!
олег Показати IP 5 Серпня 2017 18:55
вчора писав коментар пысля статі про борги Луцьктепла, і як вводу дивився, написав жартома щоб підняли знову тарифи тоді і з боргами розрахуються і знову буде що красти. Сон в руку. Ці злодюги ніколи не зупиняться. Зупинить їх тільки божа чи людська кара.
Споживач Показати IP 6 Серпня 2017 10:07
Супер розясненя-"проффесіонали".Через рік(Закон)будинки повинні бути обладнані ВОТЕ,через два на гарячу воду.Звідки кошти?Додумайтесь споживачі самі.Громадські слухання-це смішно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus