USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Для Луцька придбають ще 2 польські тролейбуси

8 Жовтня 2014 10:24
Оскільки вживані тролейбуси польського виробництва значно дешевші, ніж вітчизняні, розширити парк Луцького підприємства електротранспорту планують завдяки придбанню техніки у Польщі.

Про це під час громадських слухань з розгляду питання «Пасажирські перевезення пільгових категорій громадян у місті Луцьку», що відбулися 7 жовтня у Луцьку, розповів міський голова Микола Романюк.

Він зазначив, що у місті планують максимально збільшити кількість тролейбусів. Так, з 28 їхню кількість збільшили до 42, а найближчим часом планують придбати ще два тролейбуси у Польщі.

«В Україні один новий тролейбус коштує 2 мільйони гривень. Ті, які ми беремо у Польщі, після капітального ремонту, разом розмитненням нам обходяться по 100 тисяч гривень. Ви бачите 15-й автобусний маршрут, який ми замінили на тролейбуси, привели їх в порядок, пофарбували і пару років поїздимо», - розповів Микола Романюк.

З його слів, решта тролейбусів, які використовує ЛПЕ, вже двічі використали термін експлуатації.

До слова, Інформаційне агентство Волинські Новини раніше повідомляло, що, попри оптимістичні сподівання, тролейбуси, які використовуються на маршрутах №15 та 15а часто ламаються та відстають від графіка руху.

Натомість, очільник ЛПЕ Анатолій Тимощук називав вживані польські тролейбуси «знахідкою», а заступник міського голови Тарас Яковлев пояснював поломки обкаткою техніки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Тролейбус Показати IP 8 Жовтня 2014 10:29
"15-й автобусний маршрут, який ми замінили на тролейбуси, привели їх в порядок, пофарбували і пару років поїздимо" - дожилися, тепер радіємо таким дрібницям - тролейбуси у Польщі двічі пережили термін експлуатації і втретє народилися у Луцьку. Ось вам, лучани, подарунок від міської влади. Виявляється, і корито можна назвати тролейбусом, якщо причепити йому роги...
моня Показати IP 8 Жовтня 2014 10:36
А де наші тралікі
777 до моня Показати IP 8 Жовтня 2014 11:23
Наші нові їздять в Любліні, а ті що списують то валять в Україну
Роги Показати IP 8 Жовтня 2014 10:40
Вірно сказано! Тролейбусом можна назвати будь що чи кого! Головне - наявність рогів!
До слова Показати IP 8 Жовтня 2014 11:31
Пару років!!! ганьба та сором. А ініціатор таких "добрих" починів В. Байцим уже й до Верховної ради балотується.
my_gift Показати IP 8 Жовтня 2014 14:09
Прикро, звісно, що влада Луцька не може собі дозволити підтримку свого виробника. Але наполовину менша ціна квитка на популярний маршрут-вагомий аргумент "ЗА" польським тролейбусам.
я Показати IP 8 Жовтня 2014 16:07
За пільговиками нема як іздити не пільговикам, бо не влізеш в тролейбус в любу пору , ці катаються. Адресна допомога!!!!!!!
Знаю Показати IP 8 Жовтня 2014 16:08
Тролейбуси в місті їздять жахливо. Мав необережність придбати проїздний. Таке враження, що над людьми ставлять експерименти. Я розумію, що ними користується багато пільговиків, але якщо Гунчик вкрав 15-і маршрутки то нехай подбавби з високої посади щоб хоч тролейбусів на цьому маршруті було достатньо. Складається враження що комусь добре платять власники маршруток,-тому з тролейбусами така вакханалія.
просто сумно Показати IP 8 Жовтня 2014 19:36
Якщо 20-річні тролейбуси таке благо, то можливо Романюк, Яковлєв придбали б 20-річні легкові автомобілі, підфарбували б, "обкатали б" і їздили б по службових справах, економія була б, а так для міськради нові авто бізнес класу - а для люду "благо" старезний металобрухт
Джулія Показати IP 9 Жовтня 2014 10:05
Вчора їхала "15"-кою від ЦУМу приблизно о 19.33. Ледве влізли всі бажаючі. На наступній зупинці людей ще додалося; на пр.Грушевського-теж. І бідна кондукторка могла хіба що літати для обілечування пасажирів-але ж крил їй не видають!
барон Показати IP 16 Жовтня 2014 14:23
Всім не догодиш але хоть якось стараються............Те що пільговиків багато то це правда але куда їх подіниш ..........Треба довсіх ставитись лояльно !!!!!!!!!!!!!!!!! НЕмає грошей в нашій державі на більше та краще.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus