USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Для посилення східного флангу НАТО до Литви прибули перші військові

25 Січня 2017 13:37
Загалом до Литви до кінця лютого перекинуть 450 військових Бундесверу та значну кількість озброєння. Німеччина командуватиме батальйоном НАТО в цій країні, інформує DW.

Перші групи німецьких та бельгійських військових прибули у вівторок, 24 січня, до Литви в рамках місії з посилення східного флангу НАТО. 17 німецьких солдатів координуватимуть прибуття і розміщення батальйону НАТО у складі 1200 військових, яким командуватиме Німеччина. Загалом до Литви до кінця лютого у кілька етапів відправлять 450 військових Бундесверу та велику кількість озброєння, зокрема танків, повідомляє інформагенція AFP. До німецьких солдатів у складі батальйону приєднаються військові з Бельгії, Нідерландів та Норвегії. Батальйон розміститься на базі "Рукла".

Цього ж дня до Литви прибула і перша група бельгійських військових. Близько 30 прибули літаком, а ще більше сотні - кораблем до портового міста Клайпеди разом з військовою технікою, повідомляє інформагенція AP. Клайпеда розташована приблизно в 60 кілометрах від кордону з російською Калінінградською областю, де Росія розмістила свої ракетні комплекси "Іскандер".

Минулого літа на саміті НАТО ухвалили рішення про розміщення в країнах Балтії та Польщі чотирьох батальйонів НАТО з метою посилення східного флангу Альянсу та стримування можливої агресії з боку Росії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ху Показати IP 25 Січня 2017 14:38
В 1941 году на границе с СССР тоже стояли европейские войска .... И что из того вышло. Опять на одни и те же грабли.
SS Показати IP 25 Січня 2017 15:14
Цього разу ми разом буде мити чоботи в японському морі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus