USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Для волинського ВПУ хочуть придбати техніку за півтора мільйона євро

24 Жовтня 2017 12:20
Оскільки обладнання, яке використовують волинські заклади профтехосвіти, переважно застаріле, наступного року за кошти держбюджету розраховують придбати сучасний трактор для навчально-практичного центру, який створюватимуть у Маневицькому районі.

Про це йшлося під час прес-клубу на тему «Профтехосвіта: стан та перспективи» 24 жовтня у Луцьку.

Начальник управління освіти та науки ОДА Людмила Плахотна зазначила, що зараз існує план модернізації системи профтехосвіти на Волині.

Потрібно, мовляв, зробити заклади більш потужними, створити центри профтехосвіти, де навчатиметься тисяча та більше учнів, для того щоб ефективніше використати всі наявні ресурси.

Цьогоріч створили два потужні центри - у Ковелі та Нововолинську, завершується процес актів передачі майна. Наступного року такі центри планують створити у Луцьку, Володимирі-Волинському та на базі Колківського ВПУ у Маневицькому районі.

Зі слів посадовця, скорочення кадрів відбулося лише серед працівників пенсійного віку та обслуговуючого персоналу.

В області є сім закладів профтехосвіти, які готують трактористів, і у кожного – переважно стара техніка. Наступного року за державні кошти на цільове фінансування навчально-практичних центрів планують придбати сучасний трактор John Deere вартістю півтора мільйона євро. Кошти очікують отримати у першій половині року.
Своєю чергою, директор Колківського ВПУ Людмила Панасюк розповіла, що заклад мріє про таку техніку.

Так, учні та викладачі училища брали участь у чемпіонаті з оранки в Естонії та посіли 14 місце серед 35 учасників, працюючи на такому тракторі. На жаль, у вихованців закладу наразі немає практичного досвіду стажування на такій техніці.

Досі у закладі намагаються оновлювати матеріально-технічну базу, але за потужністю училище програє закладам Європи. До того ж, левова частка коштів йде на виготовлення технічної документації, оскільки ВПУ має великий майновий комплекс – 28 капітальних будівель та земельну ділянку площею 169 гектарів.

Директор училища зауважила, що освітян запрошують, аби ті розповіли про якість підготовки фахівців, але спочатку потрібно, щоб освітянам сказали, коли у них буде якісна матеріально-технічна база.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus