USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Для волинських бійців знайшли ще 540 гектарів землі

8 Травня 2015 15:00
Землевпорядники Волині додатково знайшли понад 540 гектарів землі для учасників АТО. Про це інформують на сайті Держгеокадастру.

Землевпорядники Волинської області згідно з результатами моніторингу територій визначили понад 540 гектарів землі державної і комунальної власності для надання учасникам АТО та членам родин загиблих воїнів для будівництва і обслуговування житлового будинку, ведення садівництва, індивідуального дачного будівництва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВАЖЛИВО: СКІЛЬКИ ПОВИННІ ПЛАТИТИ БІЙЦІ ВОЛИНІ ЗА ДОКУМЕНТИ НА ЗЕМЛЮ

«Одним із варіантів, які розглядалися у контексті вирішення цього питання, був пошук та визначення необхідних земельних ділянок на територіях так званих господарських дворів колишніх колгоспів, які упродовж тривалого часу не використовувалися», – розповів виконувач обов'язків начальника Головного управління Держгеокадастру в області Василь Василенко.

Відтак, територіальним підрозділам Держгеокадастру в районах Волині доручено: спільно з представниками сільських, селищних рад здійснити моніторинг таких територій. «Як наслідок – віднайдено ще 541,3 гектара землі господарських дворів, які не використовуються і можуть бути придатні для надання учасникам АТО під житлову забудову», – зазначив посадовець.

Найбільше площ, перспективних для забудови волинськими воїнами, є у Старовижівському (241,7 га), Локачинському (81,6 га) та Любешівському (50,8 га) районах.

Нагадаємо, в області триває процес інвентаризації земель, який зокрема спрямований на пошук та визначення наділів, аби в подальшому надати їх учасникам АТО з Волині. Результат цієї роботи – визначення 70 тисяч гектарів земель сільськогосподарського призначення за межами населених пунктів, які потенційно можуть бути передані у власність. З них: для ведення особистого селянського господарства придатні понад 68 тисяч га, для садівництва (ділянки, які знаходяться біля райцентрів, великих сіл, селищ та містечок) – близько 1100 гектарів.

З процедурою передачі земельних ділянок державної та комунальної власності у власність громадян та відповідною покроковою схемою можна ознайомитися у розділі офіційного веб-сайту Держгеокадастру «Інформація та роз’яснення щодо землеустрою та охорони земель»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus