USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Важливо: скільки повинні платити бійці Волині за документи на землю

15 Квітня 2015 12:20
Виготовлення технічної документації на землю для волинських бійців коштує не більше 700 гривень. В окремих випадках, коли про мова про отримання травм, що призвели до втрати працездатності чи загибелі бійця родині виготовляють документацію безкоштовно. Це важливо знати волинським бійцям та їхнім родинам, - наголошує правозахисник Василь Нагорний в своєму дописі в мережі.

"До відома волинських бійців! Звернувся воїн, якому виділили земельну ділянку в Ківерцівському районі. За виготовлення технічної документації в селищній раді пропонують зробити платіж на рахунок проектної організації у розмірі 1700 гривень. У головному управління Держземагенства у Волинській області мене запевнили, що для бійців ставка з виготовлення технічної документації встановлюється мінімальна. Свого часу відбулися робочі наради керівника Держземагенства, голови ОДА з керівниками проектних організацій, під час яких вирішили, що сума не буде вищою 700 гривень. Щойно телефонував у проектну організацію Луцька, підтвердили - 700 гривень, в окремих випадках, де мова про каліцтво чи родину загиблих, так звана «технічка на землю» виготовлялася безкоштовно. Все залежить від волі керівника проектної організації", - інформує адвокат.

І наголошує, мовляв, якщо з бійця намагаються зняти плату, згідно зі «звичайними» розцінками, варто повідомити Держземагенство у Волинській області за телефонами (0332) 24 40 47, (0332) 24 25 25. "Думаю, вони нагадають «жлобам» про домовленості. Я умисне не назвав селищну раду, в якій бійцю назвали суму 1700 гривень. Може хлопець щось не дочув, може там випадково обмовились в цифрах, але якщо така сума буде й надалі фігурувати, то чекайте гостей. Сільська рада повинна допомагати в зменшенню суми, а не сприяти сплаті повної вартості", - резюмує Василь Нагорний.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
укроп Показати IP 15 Квітня 2015 12:27
на Горохівщині технічку деяким учасникам ато робили безкоштовною!
анонім Показати IP 16 Квітня 2015 10:29
у нас в м. Ковель за 1200 грн

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus