USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

До армії забирають переважно селян - волиняни обурені

26 Липня 2014 10:09
Пропорційної мобілізації мешканців району та міста вимагає Володимир-Волинська районна рада від військового комісара та військового прокурора Луцького гарнізону. Про це інформує IA ZIK.

Депутат райради Павло Карпюк зазначив, що згідно з указом Президента, Володимир-Волинський об’єднаний районний військовий комісаріат мобілізував 404 мешканця Володимир-Волинського району та лише 115 - міста Володимира-Волинського. А це є непропорційно до загальної кількості військовозобов’язаних осіб, які підлягали мобілізації, оскільки кількість населення району становить 25 тисяч, а населення міста 38 тисяч. Така непропорційність викликає справедливе обурення громади району та сумніви в прозорості призову.

«Така ситуація з призовом вимагає додаткових заходів з метою усунення вказаної непропорційності в кількості міських та сільських призовників. Особлива актуальність питання зумовлена збором врожаю в сільськогосподарських підприємствах району. Мобілізація спеціалістів аграрного сектор уможе перешкодити збору врожаю 2014 року та, відповідно, економічних втрат як в районі, так і в країні загалом», – йдеться в запиті, який райрада підтримала одностайно.

«Зокрема, наголошую, що в першу чергу під мобілізацію потрапляють люди, які офіційно працевлаштовані на сільськогосподарських підприємствах, а частина міських жителів, через відсутність офіційного працевлаштування, які постійно їздять в Республіку Польщу на заробітки та з короткочасними візитами, уникають призову, ухиляючись від мобілізації. Вказана категорія населення вимагає додаткової та посиленої уваги з боку військового комісаріату, співпраці Володимир-Волинського об’єднаного районного військового комісаріату з Державною прикордонною службою, органами внутрішніх справ для залучення до мобілізації даної категорії населення», – написано у запиті.

Райрада вимагає у Володимир-Волинського районного військового комісара та військового прокурора Луцького гарнізону вжити невідкладних та дієвих заходів для забезпечення пропорційної мобілізації на території міста та району.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, кому варто чекати повісток і кого вона омине. Окрім того, редакція інформувала, що на Волині розшукують дезертирів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 35
555 Показати IP 26 Липня 2014 10:20
Дуже толкова стаття. В селах роботи повно, а мужську силу забирають. А в Луцьку , якщо вийти під вечір в центр, повно здорових хлопців - біля ВДУ музику з машин слухають, на лавочках відпочивають. Їм весело і добре живеться. Навіть не по собі стає - хтось в окопі. а комусь так зашибісь. Їх що, не стосуються події? А хлопці з сіл краще роблять свою роботу, що вони добре вміють, інакше голодна зима нам забезпечена. Дуже прошу врахувати мою думку.
222 до 555 Показати IP 26 Липня 2014 10:41
Не завидуй. Кто на что учился. Херои вперет к небесной сотне строем.
333 до 222 Показати IP 26 Липня 2014 10:46
Отож!
Татьяна до 333 Показати IP 26 Липня 2014 13:48
ДИБ**ОИД!!!
Татьяна до Татьяна Показати IP 26 Липня 2014 13:50
мой ответ до 222
Проти до 222 Показати IP 26 Липня 2014 10:49
Ти я бачу багато знаєш, в тому числі і відхилятись від мобілізації, а може і добре давати хабарі щоб не забрали? то можливо ти такий "вчений-вивчений" ще підеш сепаратистам допоможеш, бо на більше розуму нема ? А як прийдуть сюди , до мамки під спідницю сховаєшся чи за спинами "хероїв" як ти кажеш?
1111 до 222 Показати IP 26 Липня 2014 12:04
ти мудак.
777 Показати IP 26 Липня 2014 10:44
Зазаз МОСКАЛІ почнуть тролити цю статтю по-чорному. Ну! Дивіться! P.S. Москаль по-народному - це не українець і не росіянин, це яничар - без роду і племені.
Андрій76 до 777 Показати IP 26 Липня 2014 12:11
Судячи по вашим мінусовим"лайкам"вже тролять. І це ще тільки початок дня...
Дончанин до 777 Показати IP 26 Липня 2014 16:15
Москаль - это солдат, забритый на 25 лет в царскую армию (определение, действовавшее еще во времена Т.Г. Шевченко)
комісару Показати IP 26 Липня 2014 10:45
потрібно провести рейд по ночним клубам де синкі богатіів гроші вкрадені в народу прогулюють та примножують статкі олігархів.а також забрати всі іхні джипи на потреби війська.а селян на комбайни і на збір врожаю
Патріот до комісару Показати IP 26 Липня 2014 10:48
думкою богатієш?????
Анонім до комісару Показати IP 26 Липня 2014 12:32
краще сьогодні комісару прибути на футбольне поле. От там бажаючих стільки найдеться "мама не гарюй".
Людмила Показати IP 26 Липня 2014 10:56
Бо правда, в селі прислали повістки тим, що працюють на с/г техніці.
Быть до Людмила Показати IP 26 Липня 2014 11:04
Голодомору 2014 быть...
Лучанин до Быть Показати IP 26 Липня 2014 12:35
на сході заводи і шахти знищують, на заході робочу силу на збір урожаю. От нам дорога у Європу. Картина Репина "ПРИПЛЫЛИ". ГЕНОЦИД УКРАЇНЦІВ РОЗПОЧАВСЯ.
Побачим до Быть Показати IP 26 Липня 2014 14:33
Якщо Європа введе санкції,то може у вас в підаРасєї буде і голодомор і собак будете їсти ,як твої брати в північний кореї.
Дончанин до Побачим Показати IP 26 Липня 2014 18:03
По поводу "собак будете їсти". Вполне съедобное мясо. Многие народы рассматривают это мясо как деликатес. А вот по поводу того, что солдаты сил АТО считают мясо гадюк деликатесом, имеются даже видео. Ну а по поводу санкций Европы. Вопрос: кто больше от них пострадает: Россия или Европа?
патриоту Показати IP 26 Липня 2014 11:00
якщо похмелився то дуй на теремнівську
Українка Показати IP 26 Липня 2014 11:30
Є дві національності- люди й нелюди!!! Ми думаємо, щось вихітруюємо?.... Та ні!!! Якщо має бути смерть, то і на дивані застане , і в дома... Мені здається, що ніхто не проживе на цьому світі ні на хвилину більше і ні на хвилину менше, як назначено долею. Люди схаменімось, і любімо один одного, бо нас вже так пересварили, що дальше нікуди.!!! А на рахунок мобілізації, то потрібно бути справедливими, розсудливими, а не забирати тільки тих, що бідні і з села. Але якщо ми самі не захистимо України, нам ніхто не допоможе. Боже спаси наших воїнів і дай здоров'я нашим хлопцям-захисникам. Молімося за них щиро ВСІ, а не слухаймо пісні і музику, та ще й пиячим і веселимося. Будьмо в душі і в серці патріотами і показуймо це на ДІЛІ, а не на словах. Будьмо дружніми і мудрими!!!! Ми повинні зазаз , як ніколи згуртуватись для того ,щоб був мир, і спокій. Це коли людини на даний момент не стосується особисто , то розумна і байдужа людина і думає, що так завжди з нею буде... Треба співчувати і переживати також, коли біда не постукала в вікно, не можна бути байдухому, бо ми одна нація, народ !!! Нам , як ніколи потрібно об'єднатися!!! Бути культурними, мудрими, дружніми, працювати на благо України!!!! Дотримуватись 10 заповідей Божих. Все минає, гріх зостається!!!
Анонім до Українка Показати IP 26 Липня 2014 11:43
Шана вам, Українка! Хоч одна нормальна (культурна і розумна) людина написала комент. А то пишуть всякий БРЕД. Але, потрібно розуміти, хто це пише і навіщо. Це ті, хто не має ІНТЕЛЕКТУ або має якусь ВИГОДУ з цієї писанини. А яка вигода - це вже на його совісті.
Дончанин до Українка Показати IP 26 Липня 2014 11:46
В четверг, 24 июля, мать Кирилла Анна Турчинова в военкомате торжественно объявила, что сын должен служить как все и потому «пусть идет». Однако папа-спикер решил иначе. Военкома и двух сотрудников военкомата, отправлявших повестку, отстранили от работы.
Андрій76 до Дончанин Показати IP 26 Липня 2014 12:24
Факты в студию. Или это твоя очередная эротическая фантазия?..
Дончанин до Андрій76 Показати IP 26 Липня 2014 18:09
По поводу первого предложения - смотри украинские СМИ. Последнее утверждение в украинских СМИ естественно не освещаются. Мои источники по последнему утверждению ты будешь считать недостоверными. Хотя, если не дурак, то элементарно можешь сам провести исследование, используя инет, и либо опровергнуть его либо подтвердить.
жора Показати IP 26 Липня 2014 11:57
ця війна не за україну а за інтереси парламенту а на рахунок мобілізації, то гребуть бідних селюків в яких нема грошей щоб відкупитись. В місті куча патріотів які поначіплювали прапори на авто і їздять по області а на схід чомусь їхати нехочуть, якби всіх цих патріотів зібрати то непотрібна булаб ніяка мобілізація.
Дончанин Показати IP 26 Липня 2014 12:11
Существует такое мнение: "Главной и основной причиной третьего указа о мобилизации является тот простой факт, что действие указа единственное законное основание удерживать мобилизованных в воинских частях, поскольку ни войны, ни военного положения нет. Однако срок действия частичных мобилизаций ограничивается 45 днями (не срок призыва, а именно срок действия мобилизации). Естественно, попавшим под мобилизацию всеми правдами и неправдами навязывается заключение контракта. Главный мотив – все равно мобилизация, а так хоть деньги получите. Это накладывалось на отсутствие работы в стране. Однако, интенсификация боевых действий, заставляет мобилизованных пересмотреть свои взгляды на выгодность такого предложения. А разорвать контракт в условиях отсутствия войны и военных действий дело, в сущности, вполне законное."
Українка Показати IP 26 Липня 2014 12:45
46 мільйонів українців заручники війни. Біда у нас одна -війна!!! Але і ми не хочемо мінятися, всюди хочемо по-блату все вирішувати, щось вичворили, хочемо відмазатись, за свої вчинки не відповідати. Потрібно починати кожному з себе!!! Критикувати легше, ніж добре щось робити. Добро і правда переможе!!! Миру і злагоди!!! Понавиготовляли люди на планеті всякої зброї на свою голову, от і хапаємось за ню і воюємо, а сльози проливає - людина!!! Ми стали гірше звірів. В космос літаємо, а на Землі жити мирно не вміємо. Багатий , не той, хто мало має, а той, що багато хоче, от і воюємо, доказуємо один одному , хто сильніший. Хочемо щось, самі не знаємо що. Італійське прислів''я "Після кожної гри король і пешка кладуться в одну коробку", так і ми люди смертні і прийшли з нічим і підемо в землю після смерті без нічого... Чому так воюємо на всій Планет? Що втратили розум, чи глузд ? Така цивілізація зараз, а мудрості, врівноваженості, любові немає між людьми. Біда тай годі.Агресія породжує агресію, і це не секрет. Схаменіться люди, бо добра не буде!!!.
Українець до Українк Показати IP 26 Липня 2014 14:43
..."Усі на сім світі-і царята,і старчата- Адамові діти "... (Т.Г. Шевченко)
Українка Показати IP 26 Липня 2014 20:33
На Україні пекло-війна!!! Взавтра в 13,00 год дзвоніть в дзвони в наших церквах після Літургії п'ять хвилин. Молімося всі за мир і спокій на Україні, щоб був, щоб наші хлопці повернулися зі Сходу кураїни живі і здорові до дому. У нас одна біда- війна і всі повинні згуртуватися, як ніколи.
Анонім Показати IP 26 Липня 2014 21:06
Я не собираюсь воевать со своим нородом!мне не чего делить с дончан луганчанами! А если они придут ко мне на волынь я сними всегда договорюсь!
М.Т. до Анонім Показати IP 27 Липня 2014 09:12
Господи, нарешті хоч одна розумна думка!
Петро до Українка Показати IP 26 Липня 2014 21:13
Респект і повага, приємно що ще є незаанглажовані, порядні і розумні дописувачі, а то мені завжди приходиться відбиватися від цих кацапсько-холуйських тролів. Дякую.
Петро до Анонім Показати IP 26 Липня 2014 21:15
Стопроцентно ти є штатним сраколизом у кацапів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus