USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

До боротьби із борщівником порадили залучити еменесників та солдатів

2 Липня 2017 09:00
Попри прийняту ще у жовтні 2016 року програму знищення борщівника Сосновського у Володимир-Волинському районі, порядок використання коштів прийняли лише на сесії Володимир-Волинської райради 30 червня.

На питання депутата Вікторії Середи, чому так сталося, головний спеціаліст управління агропромислового розвитку Володимир Болотюк відповів, що кошти на закупівлю гербіцидів були замовлені ще на початку травня, але не було сесії і роботи затрималися.

«Гербіциди ми взяли безплатно ще на початку червня. Так як борщівник вже підріс у сільських радах повинні були провести скошування, тому що великий борщівник знищити важко. Його треба скосити, щоб він підріс на п’ятдесят сантиметрів, а тоді провести обприскування і це не робота одного року, це треба робити три-п’ять років», - зазначив Володимир Болотюк.

На репліку Вікторії Середи, що ніхто нічого не робить, держслужбовець порадив питати про це у сільських радах.

«Візьміть Заріччя – там же стихійна ситуація. Пишіть звернення на МНС, на армію, хай йдуть залучати солдатів, «емчеесників», в спецкостюмах збивають, а тоді проведуть обприскування. Гербіциди є», - заявив пан Болотюк.

На питання депутата Ярослава Тимчишина, хто конкретно у сільській раді має цим займатися, Володимир Болотюк відповів, що або працівник комунального господарства, який є у сільській раді, або люди залучені з центру зайнятості.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
борщовик Показати IP 2 Липня 2017 10:49
хто хоче подивитись на борщовик м.Луцьк пр.перемоги 18 центр міста
Окс Показати IP 2 Липня 2017 23:13
Біля Кромберга зо 2 метра у висоту

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus