USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

До Луцька привезли унікальний вишитий «Кобзар»

10 Травня 2016 17:01
Вишитий «Кобзар» Тараса Шевченка привезли до Волинського краєзнавчого музею рівненська майстриня Олена Медведєва. Про це інформує Громадське. Волинь.

Працювали над ним два роки. За основу цього проекту взяли перше видання «Кобзаря» 1840 року.

Презентація відбулася у вівторок, 10 травня, у Волинському краєзнавчому музеї.

«Тут вишиті всі твори Тараса Шевченка, які були в першому томі. Вишиті без скорочень, їх вісім. І додані шість малярських робіт Тараса Шевченка, які також належать до його ранньої творчості. Вони вишиті хрестиком», – каже майстриня.

«Поезія Шевченка вишивалася тому, що це була моя особиста потреба. Більше зануритись у його ранню творчість, більше довідатись. Також це до 200-річчя до дня народження поета. Воно стимулювало мене зробити подарунок для своєї країни, для свого народу», – додала вона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus