USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

До цвинтаря на Іваничівщині можна дістатися лише трактором

28 Березня 2017 21:54
Дорога до кладовища в селі Щенятин Іваничівського району перебуває у катастрофічному стані, люди туди добираються лише за допомогою важкої техніки, повідомили у прес-службі волинського УКРОПу.

Житель села Василь Шульган розповів, що відрізок дороги, який потрібно ремонтувати – 1,1 кілометр. Навіть невеликий дощ утворює на шляху до цвинтаря непрохідне болото, через яке можна проїхати лише грузовим автомобілем або трактором.

«Упродовж багатьох років мешканці нашої сільради стукали у різні двері. Ми звертались до нардепа від нашого округу, депутатів різних рівні рад. Лише у 2016 році районна влада почула нас і виділила кошти на ремонт. Проте наш сільський голова Микола Матіяш їх не використав і вони повернулись до районного бюджету», – наголошує чоловік.

За словами пана Василя, сільський голова пояснив причину свого бездіяння тим, що ремонт був неможливий у зв’язку з погодними умовами. Варто зауважити, що рішення щодо виділення коштів районною радою було прийняте ще 23 вересня минулого року.

Люди бідкаються, що тепер потрібно розпочинати з початку боротьбу за фінансування цього відрізку шляху. До того часу жителі села Щенятин Радовичівської сільської ради й надалі проводжають своїх близьких в «останню путь» на тракторах.

Голова фракції «УКРОП» у Іваничівській райраді Сергій Недбайло зазначає, що проблема цієї дороги була нагальною, тому депутати виділили на неї кошти.

«Звичайно, ми знову можемо виділити гроші на ремонт цієї ділянки шляху. Але немає гарантії, що сільська рада знову не поверне їх. Щенятинці доведені до відчаю і готові вже своїми силами робити цю дорогу. Тому депутати від фракції «УКРОП» у Іваничівській районній раді та Павлівській сільській раді, якій належить частина шляху, зроблять все можливе, аби якнайшвидше вирішити цю проблему», – наголосив Сергій Недбайло.

Нагадаємо, важка техніка газовиків знищила дорогу у Роговичах Локачинського району: селяни на знак протесту перекривали рух вантажівок шляхом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus