USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

До Євросоюзу - без віз. ПРОГНОЗИ

26 Березня 2014 13:51
Україна може перейти на безвізовий режим через 1,5 року. Про це заявила керівник громадської ініціативи «Європа без бар’єрів» Ірина Сушко. Причому відмітила, що це тільки найоптимістичніші прогнози.

Про це вона сказала сьогодні, 26 березня, на прес-конференції у Львові, - повідомляє Вголос.

«Ми маємо приклад Молдови, коли увесь процес із переходу на безвізовий режим можна було виконати за 2 роки. Тому нам нічого не заважає завершити цей процес за 1,5 роки. Треба ж брати до уваги не лише здатність уряду та парламенту якісно виконати ті завдання, а ще й слід брати до уваги алгоритм та процедуру прийняття рішень тих інституцій ЄС, які задіяли до цього процесу», – зазначила Сушко.

За її словами, це має бути спільне рішення ЄС, Європарламенту та Ради ЄС.

«Щодо песимістичного режиму, то, зважаючи на інформаційну війну, дійсно не треба скидати із важелів опосередкований вплив Росії на перспективу запровадження візового режиму. Мало того, що ми всередині країни маємо політиків, які не завжди готові приймати непопулярні рішення, так ще й і є негативний чинник з Росії. Тому цей процес може затягнутися надовго – на роки», – каже експерт.

Проте, вона зауважила, що багато у процесі залежить від громадянського суспільства, яке б контролювало роботу влади, та від консолідації зусиль влади.

Окрім того, для того, аби Україна перейшла на безвізовий режим, за її словами, потрібно виконати три головних завдання: боротьба з корупцією, протидія дискримінації та безпека документів, тобто поява біометричних паспортів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Анонім Показати IP 26 Березня 2014 14:09
НИ КТО НЕ ПОЗВОЛИТ ВПУСТИТЬ ШАКАЛА В СТАДО ОВЕЦ! УКРАИНА В РУИНЕ! ЕС НЕ БУДЕТ КОРМИТЬ ЭМИГРАНТОВ! ОЧЕРЕДНОЙ ПИАР
Бармалєй Показати IP 26 Березня 2014 14:29
Да-да-да кацапік. Все буде як Вова Кабаєв скаже. Щось вас тут розвелось нємєрєнно.
Бармалєй Показати IP 26 Березня 2014 14:35
1.Не кричи. 2. Мої друзі - росіяни 3. Мої вороги - кацапи 4 Усвідом різницю між росіянином і кацапом
Анонім до Бармалєй Показати IP 26 Березня 2014 14:45
А ТЫ ТОГДА КТО? СМЕСЬ ВСЕХ НАРОДОВ! ПОНЯЛ ТЫ НЕ ПАТРИОТ!
Бармалєй до Анонім Показати IP 26 Березня 2014 14:55
Росіянин - це національність. Кацап - це стиль життя і мисленні. У мене українське громадянство. Щодо іншого, то для мене Коломойський, Портников, Наєм українці, а Олійник, Повалій і Герман - кацапи.You understand me?
Анонім до Бармалєй Показати IP 27 Березня 2014 00:45
ТАК ЧЕ ТЫ ПАРИШСЯ! Я ЗА ЕДИНОЕ ГОСУДАРСТВО! БЕЗ ЕВРОПЫ И РОССИИ ПО НАЦИОНАЛЬНОСТИ Я РУССКИЙ, НО ГРАЖДАНИН УКРАИНЫ И Я ЗА ЦЕЛОСТНОСТЬ
Анонім Показати IP 26 Березня 2014 14:46
А ме ні від того що скасують візи не холодно не жарко бабок щоб їздити всерівно нема :(
Рома до Анонім Показати IP 26 Березня 2014 17:18
1000%

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus