USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

До Дня Незалежності з’явиться електронна бібліотека

27 Липня 2011 17:47
Невдовзі в Україні з’явиться електронна бібліотека творів української культури.
Це буде новий ресурс, присвячений українській культурі. Ідейним натхненником такого проекту виступив письменник Дмитро Стус. Про це пише Zaxid.net.
Представити «бібліотеку» планують 22 серпня до 20-річчя незалежності України. У ній буде кілька розділів, серед них – поезія, проза, музика, візуальне мистецтво.
Зараз файлообмінник Ех.ua проводить оцифрування контенту, після чого українські користувачі зможуть отримати доступ до ексклюзивних матеріалів, яких раніше не було в мережі інтернет.
«Такі матеріали старіють з кожним днем, з кожним роком, з кожною годиною, - розповів представник ресурсу Валерій Вавілов. – І колись прийде точка неповернення: все розсиплеться, розвалиться, папір, плівка струхлявілє. Тобто ці всі матеріали потрібно якось зберегти, перевести в електронний вигляд. До того ж, усе це знаходиться в доволі недоступних місцях, і основна маса людей не може добратися. Наприклад, регіональні бібліотеки, про які ніхто не знає, приватні домашні колекції. Оцифрувавши це все, створимо таку собі енциклопедію українознавства».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus