USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

До війни в Лівії приєдналася Іспанія

21 Березня 2011 17:00
У понеділок, 21 березня, три літаки ВПС Іспанії вперше взяли участь у військовій операції "Одіссея. Світанок", спрямованої на здійснення резолюції РБ ООН щодо закриття повітряного простору над Лівією, повідомили італійські ЗМІ з посиланням на військові джерела.

Про це інформує ТСН .

Йдеться про два винищувачі F-18 і один літак-заправник, які опівдні (13.00 за Києвом) вилетіли на бойове завдання з італійської військово-повітряної бази Дечімоманну, розташованої на острові Сардинії.

За інформацією місцевих ЗМІ, ці літаки відносяться до 47-ї авіагрупи, що базується в Торрехоні в Іспанії. Цілі і завдання бойового вильоту іспанських винищувачів не розкриваються.

20 березня в операції "Одіссея. Світанок" вперше взяли участь шість італійських винищувачів Tornado, які вилетіли з військово-повітряної бази в Бірджу поблизу сицилійського міста Трапані, а також винищувачі F-16 ВПС Данії, які в суботу прибули на італійську військово-повітряну базу в Сігонелла на Сицилії.

17 березня РБ ООН прийняв резолюцію, яка передбачає можливість проведення іноземної військової операції для захисту населення Лівії від військ Муамара Каддафі. Військова операція почалася в суботу 19 березня, коли перші авіаудари завдали французькі винищувачі.

За інформацією лівійських офіційних ЗМІ, коаліція завдала ударів по цивільних об'єктах у великих містах, у тому числі Тріполі, Бенгазі і Зувара, і нафтосховища в районі Місрати, в результаті чого там спалахнули пожежі. Лівійське ТБ також повідомило про загибель в ході нальотів більше 60 осіб, в основному, жінок і дітей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus