USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Договір щодо парковки РЦ «Промінь» хочуть розірвати через невиконання зобов'язань

17 Травня 2018 11:57
Договір між школою плавання і «Проміньпарксервіс» хочуть розірвати, адже товариство не виконує своїх зобов’язань і до того ж використовує територію басейну з комерційною метою.

Як пояснив у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини заступник Луцького міського голови Костянтин Петрочук, проект рішення про розірвання договору про співпрацю із ТзОВ «Проміньпарксервіс» в односторонньому порядку підготували, врахувавши звернення директора КЗ «Спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву» Луцької міської ради Олександра Сологуба.

Договір про співпрацю, своєю чергою, згідно з попереднім погодженням виконкому, товариство та школа плавання підписали ще 12 липня 2016 року.

Так, під час реконструкції відповідно до вимог державних будівельних норм «Промінь» мав забезпечити певну кількість паркомісць для відвідувачів центру. Оскільки підприємство не мало достатньої кількості землі для цього, його представники звернулися до міської ради з пропозицією облаштувати стоянку на ділянці школи, якою б користувалися відвідувачі і басейну, і розважального центру.

Згідно з договором, першочергово та безкоштовно місця для стоянки повинні були б надавати саме відвідувачам басейну.

«А на сьогоднішній день, особливо у вечірні години, всі місця заставлені автомобілями відвідувачів «Променю», – зауважив Костянтин Петрочук.

До слова, раніше повідомлялося, що за останніх 5 місяців басейн збільшив надходження від платних послуг. Якщо за попередні 18 місяців надходження складали в середньому до 100 тисяч гривень на місяць, то, згідно з даними останніх 6 місяців, надходження становлять більше 200 тисяч гривень.

Окрім того, товариство зобов’язувалося встановити на території школи плавання спортивний і дитячий майданчики. Однак спортивного майданчика так і не облаштували, а дитячий розмістили за межами ділянки басейну.

Чи не найбільшим порушенням товариства, за словами Костянтина Петрочука, є те, що об’єкт інфраструктури, розташований на ділянці, звільненій від земельного податку, використовується з комерційною метою. Адже, попри те, що територія, де розмістили парковку, належить школі, яка позбавлена зобов’язання сплачувати податок, «Промінь» бере плату з відвідувачів центру за стоянку.

«Директор школи не раз звертався до представників «Променю», що це незаконно. Були спільні наради, де все обговорювали. Як результат – адміністрації басейну видали 5 карток для безкоштовного користування стоянкою», – зазначив заступник міського голови. Він додав, що такі картки гарантують безкоштовний в’їзд/виїзд, але аж ніяк не наявність вільного місця для паркування.

Особливі незручності виникають під час різноманітних змагань, коли до Луцька приїжджають діти з інших міст. Оскільки всі місця на стоянці часто зайняті відвідувачами розважального центру, автобуси зі школярами вимушені паркуватися обабіч.

«Ми неодноразово усно зверталися до представників «Проміньпарксервіс», аби вирішити цю ситуацію. Однак із їхнього боку не було відповідної реакції. Це все триває вже близько півроку. Тому, оскільки товариство не виконує своїх зобов’язань, ми просто змушені винести проект рішення про розірвання договору на розгляд виконавчого комітету міської ради», – резюмував Костянтин Петрочук.

Остаточне рішення – за членами виконкому.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Євробидло Показати IP 17 Травня 2018 12:25
Це що ж виходить, що "свідомий" виявився не зовсім свідомим??????
Відвідувач басейну Показати IP 17 Травня 2018 13:01
Цікаво що раніше у басейну взагалі не було парковки
Луцький жид Показати IP 17 Травня 2018 14:08
Бла..бла..бла.. Не смішіть людей... усно вони зверталися... Нічого кращого не могли придумати?
Ххх Показати IP 17 Травня 2018 20:21
Промінь заробляє на землі басейну і ображається, що басейн претендує на свою ж законну територію:-), прикольно
Анонім Показати IP 17 Травня 2018 22:03
звідки люди знають які парковочні місця для басейну, а які для "Проміню" ? спочатку потрібно якось їх позначити, а вже потім висувати якись вимоги

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus