USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Дошкільнята у волинському селі дочекалися відкриття садка. ФОТО

23 Серпня 2013 14:21
Ще 5 років тому у селі Боголюби Луцького району планували збудувати дошкільний навчальний заклад на 4 групи і з басейном. Сьогодні, 23 серпня, відбулося урочисте відкриття дитсадка на території Боголюбської загальноосвітньої школи, у приміщенні, яке не використовувалось.

Зі слів Боголюбського сільського голови Марії Якубовської у селі понад 30 років не було дитсадка. І коли збільшилася народжуваність, довелося вирішувати питання про дошкільний навчальний заклад у селі.
«5 років тому розпочали виготовляти проектно-кошторисну документацію на будівництво садочка. Це мало б бути приміщення з розрахунку чотири групи і басейн на території ДНЗ. Але через те, що в державному бюджеті не було на це коштів, а сільська громада і сільська рада не могли назбирати такі кошти на ДНЗ, тому разом вирішили, щоб під садок використати частково приміщення Боголюбської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Тобто реконструювали приміщення», - розповідає сільський голова.






Всього на території Боголюбської сільради 165 діток дошкільного віку. І лише третина малюків відвідували садочок у Тарасовому.



«Був у нас шкільний автобус і возив діточок в Тарасове. Але батькам це не надто зручно, бо не в своєму селі, а, особливо, взимку. Зараз дитсадок відкрився у Боголюбах і ми цьому дуже раді. Бо вся кількість діточок, які є в селі, вони ходитимуть у цей садочок. Заклад розрахований на 48 дітлахів. Тут затишні кімнати, діти задоволені. Садочок – казка, мрія батьків та дітей збулася», - розповідає мешканець Боголюб і батько чотирирічного Михайлика Андрій Корольчук.

Зі слів пана Корольчука, у відкритті садочка батьки допомагали хто чим: хто килима придбав, інші квіти висадили, прибирали і облагороджували дитячий майданчик. Одне слово, майже всі односельчани доклали рук, щоб допомогти у відкритті дошкільного закладу.




«Ви мене запросили на свято до себе. Свято, яке ви влаштували самі для себе, за кошти сільського і районного бюджетів, лише частково спонсорська була допомога. Моєї допомоги з обласного бюджету не було й потреби такої не було. Ви самі собі дали раду. Для мене, як голови облдержадміністрації, це найбільше свято, коли сільська рада має кошти і може їх інвестувати правильно, куди просять люди», - з такими словами звернувся до гостей свята голова облдержадміністрації Борис Клімчук.
В цілому, вартість реконструкції приміщення – близько мільйон гривень. Будівельні роботи здійснювала компанія «Шинака-Україна». Меблі, якими обставлені кімнати закладу – виготовлені руками засуджених Маневицької виправної колонії.






Зі слів начальника відділу освіти Луцької райдержадміністрації Миколи Тарасенка, у Боголюбах, фактично, відкрили 25 дошкільний заклад на території району. До 1 вересня ще запрацює група у відновленому садочку в селі Одеради. Тобто, лише цьогоріч, дошкіллям у Луцькому районі додатково охопили 130 малюків. А наступного року – у планах відкриття дитсадка у Несвічах.





Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Вихователь Показати IP 23 Серпня 2013 18:24
Аж не віриться що в таких багатих селах Луцького району тільки зараз відкривають дитячі дошкільні заклади.Ви подивіться скільки в Боголюбах керівники радгоспу а пізніше сільськоі Ради загнали землі.А тепер радіють що за 30 років відкрили дитячий садок.Стидоба.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus