USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

ДП «Волиньторф» зупиниться через 2 роки

7 Вересня 2017 11:26
ДП «Волиньторф», якому протягом трьох років Волинська ОДА не може виділити земель для видобутку торфу, невдовзі може припинити своє існування.

Про це розповіла голова профспілки працівників підприємства Аліна Базарнова під час засідання 15-ї сесії сьомого скликання Волинської обласної ради 7 вересня.

У зв’язку із тим, що вже зараз значно зменшилися обсяги видобутку копалин і наступного року підприємству торф просто не буде де видобувати, «Волиньторф» буде змушений скоротити 200 своїх працівників, а продуктивність видобування у 2018 році зменшиться більше, ніж удвічі. Тож уже у 2019–2020 роках підприємство може припинити своє існування.

Як відзначила Аліна Базарнова, зараз у розпорядженні «Волиньторфу» є близько 12 гектарів земель, що становить менше 50 %, необхідних підприємству для нормальної діяльності. Загалом необхідно 400 гектарів.
Працівники «Волиньторфу» поділилися, що неодноразово зверталися із проханням про виділення земель, але усі рішення блокуються Волинською ОДА. Так, на адресу підприємства надходили численні відмови або ж проблему просто ігнорували.

Читайте ще: ЗЛОЧИН ПРОТИ ЛЮДЕЙ: ЧИНОВНИКИ НИЩАТЬ «ВОЛИНЬТОРФ»

Аліна Базарнова підкреслила, що питання розвитку підприємства взагалі не розглядається і якщо ситуація не зміниться, області загрожує енергетична криза, адже не враховують навіть те, що перед початком використання земель для видобутку торфу, їх потрібно відповідно підготувати (протягом 2 років).

На усі пояснення голови ОДА Володимира Гунчика про те, що відмову видачі земель надав Кабмін, адже йдеться про особливо цінні землі, працівники «Волиньторфу», які перед початком роботи сесії протестували під приміщенням облдержадміністрації, відповіли, проскандувавши: «Ганьба!».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus