USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Два найбагатші регіони Італії проголосували за розширення автономії

23 Жовтня 2017 11:03
Жителі Ломбардії і Венето на півночі Італії проголосували за автономію своїх регіонів. Про це інформує Кореспондент з посиланням на видання АР.

Зазначається, що керівники обох областей вже оголосили підсумки референдуму, незважаючи на те, що формально підрахунок голосів ще не завершився.

У Ломбардії за автономію висловилися 95% виборців при явці в 40% (правом голосу в регіоні володіє вісім мільйонів осіб). У Венето «так» сказали 98% при явці 60% (кількість виборців в області - чотири мільйони).

Як зазначається, результат голосування може стати серйозним ударом для цілісності та економічного благополуччя Італії, оскільки на частку Ломбардії і Венето припадає 30% італійського ВВП, а населення цих регіонів становить майже чверть усього електорату країни.

На відміну від Каталонії, референдуми в Ломбардії і Венето були узгоджені з владою Італії та проходили на повністю законних підставах.

Ломбардія і Венето - одні з найбагатших регіонів Італії. Статус автономії дасть місцевій владі більше свободи в питаннях імміграційної і соціальної політики, у сфері безпеки, а також дасть регіонам можливість самостійно розпоряджатися податковими надходженнями.

22 жовтня в Ломбардії і Венето відбулися референдуми про розширення автономії. Лідери областей домагаються особливого статусу, який перш за все надає велику самостійність при використанні регіональних фінансів.

Як повіомлялося, 1 жовтня у Каталонії відбувся референдум щодо відділення від Іспанії. Голова уряду Іспанії Мар’яно Рахой після завершення голосування в Каталонії виступив з екстреним зверненням, заявивши, що референдум не відбувся. Натомість заступник голови уряду Каталонії Оріол Жункерас заявив, що каталонський парламент буде в односторонньому порядку приймати рішення про незалежність. Своєю чергою, прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой заявив про розпуск регіонального уряду Каталонії та нові вибори в регіоні. 21 жовтня жителі Каталонії, обурені рішенням прем'єр-міністра Іспанії Маріано Рахоя про розпуск їхнього уряду, вийшли на протести.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Українець Показати IP 23 Жовтня 2017 11:27
Ох вже цей клятий Путін... :)
123 до Українець Показати IP 23 Жовтня 2017 12:36
Ох ти й вже й дов?ень! А КАЛОН ЗА СВОЇ ГРІХИ ВІДПОВІСТЬ, ЇХ У НЬОГО НА ТРИ ІТАЛІЇ ХВАТИТЬ, - КРОВЮ ПІВ СВІТУ ЗАЛИВ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus