USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Два весілля в одному кафе під Луцьком: 19 людей у лікарні

22 Жовтня 2015 11:46
Два весілля у кафе «Золотий ліхтарик» у Волинській області завершилися спалахами гострої кишкової інфекції.

Державна санітарно-епідеміологічна служба України повідомляє про спалахи гострої кишкової інфекції серед осіб, які відвідували два різних весілля 17 та 18 жовтня в кафе «Золотий ліхтарик» у селищі Городище-2 Луцького району Волинської області. За два дні на лікарняні ліжка потрапили 19 осіб (12 та 7 відповідно).

Усіх постраждалих у стані середньої важкості із попереднім діагнозом гострий гастроентероколіт було госпіталізовано до Волинської обласної інфекційної лікарні. Медична допомога надається в необхідному обсязі.

Для встановлення причин виникнення спалаху та його ліквідації працівниками Держсанепідслужби у Волинській області проведено санітарно-епідеміологічне обстеження в осередку захворювання. Для лабораторних досліджень відібрано 4 проби харчових продуктів, 40 змивів, 2 проби питної води, дослідження тривають.

У осередку захворювання проведено заключну дезінфекцію, за контактними встановлено медичне спостереження.

За обома випадками до прокуратури Луцького району Волинської області надіслано звернення щодо порушення кримінального провадження за фактом спалаху гострої кишкової інфекції за статтею 325 Кримінального кодексу України від 20.10.2015 №15.3-09/1322.

Нагадаємо, у вересні на Волині після двох весіль були зафіксовані два спалахи гострих кишкових інфекцій. Тоді 35 людей опинилися на лікарняних ліжках, з них - 12 дітей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
анонім Показати IP 22 Жовтня 2015 13:37
І шо?всі гарно злякались!
Анонім Показати IP 22 Жовтня 2015 16:55
Ага-це власниця доця Анатолія Никонюка голови колгоспу села Городище.Обнагліла дитина, гроші засліпили очі,отжде можна травити людей. Жах.Але все зійде з рук, гроші вимиють все
Ух Показати IP 22 Жовтня 2015 18:32
Анонім, а ти Бога не боїшся? До чого тут власниця? Я нерозумію наше суспільство, як що втравиляся то винен власник, я до цього закладу немаю ніякого відношення і нікого незнаю, але працюю у такій сфері і розумію, що це таке - коли говорять що винен заклад, власниця, а себе ніхто не бачить, почнемо з того, що можливо хтось з гостей прийшов інфікований, або свої харчі принесли весіляни з інфекцією, від таких проблем ніяких заклад чи то бар, кафе, ресторан не застрахований, тому що ми і ви всі знаємо що замовник весілля приносить на весілля щось своє, і працівники закладу не можуть за декілька годин до застілля зробити аналізи на ці продукти.....
Ольга Показати IP 23 Жовтня 2015 21:40
Трошки не точні дані це 17 і 40 хворих і це не рахуючи тих, що лікувались вдома, я одна із постраждалих і мінімум , що я хочу , це щоб компенсували хоча б мої витрати, з острахом згадую тяжких 3 дні, голова розколювалась, діарея і висока температура. Надіюсь справедливість буде.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus