USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Димінський, якого звинувачують у смертельній ДТП, вибув з власників ZIKу

22 Березня 2018 17:46
Бізнесмен Петро Димінський вибув зі складу власників ТРК "Міст ТБ" та "Нові комунікації", які володіють ліцензіями на мовлення телеканалу ZIK, повідомляє Національна рада з питань телебачення і радіомовлення.

"Національна рада на засіданні 22 березня задовольнила заяви… щодо переоформлення ліцензії на мовлення у зв’язку зі зміною відомостей про кінцевих бенефіціарних власників (контролерів), складу пов’язаних осіб, редакційної ради та керівника", – йдеться у повідомленні.

Відтепер кінцевими бенефіціарами будуть Димінська Олена Іванівна (дружина Петра Димінського), Димінська Жанна Петрівна, Димінська Анастасія Петрівна (дочки бізнесмена).

До слова, в липні 2017 року кінцевими бенефіціарами телеканалу ZIK, крім Петра Димінського, стали його дружина й дочки.

Нацрада зазначає, що змінився також склад керівництва ТРК.

Зокрема, директором замість Ігора Туркевича став Віктор Козій.

Туркевич разом із Вадимом Заком вибув з редакційної ради мовників, до якої входять Козій, Тарас Смакула, Данило Нікуленко та Остап Дроздов.

Крім того, Нацрада призначила позапланову виїзну перевірку ТРК "Нові комунікації" через зафіксовані ознаки порушення.

"Так, 20 лютого 2018 року – у День Героїв Небесної Сотні та 1 березня 2018 року – у День вшанування 75-х роковин із часу Корюківської трагедії в ефірі "Z ZIK" зафіксовано відсутність поширення мінімум раз на дві години інформації про день пам’яті в ефірному часі до 07.00", – йдеться в повідомленні.

До слова, днями на сайті ресурсу з'явилася інформація, що на канал вже найближчим часом готується атака.

Петро Димінський - колишній народний депутат від "Нашої України", один з найвпливовіших бізнесменів Львівщини.

Нагадаємо, 15 грудня національна поліція України оголосила у розшук відомого бізнесмена та власника футбольного клубу "Карпати" Петра Димінського. Його підозрюють у причетності до смертельної ДТП. Як відомо, ДТП за участю автомобіля Димінського сталася 18 серпня на трасі М10 Львів-Краковець у селі Ямельня, Яворівського району. В аварії загинула 31-річна Наталія Тріла.

Власник ФК "Карпати" і телеканалу ZIK Петро Димінський був на місці аварії. Відомо, що він часто особисто керує Mercedes S 65 AMG з державними номерами АС0277ВР, який став учасником ДТП. Цей автомобіль завжди супроводжує позашляховик охорони, який їздить слідом.

Охоронець бізнесмена взяв провину на себе, внаслідок чого був спочатку заарештований, а потім відпущений під домашній арешт.

Водночас 30 серпня 2017 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що проведена експертиза ДНК з подушок безпеки в автомобілі засвідчила, що охоронець Димінського, який взяв на себе вину за ДТП, не був за кермом на момент аварії.

7 грудня 2017 року Димінському повідомили про підозру за ч. 2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілого) ККУ.

9 грудня мати загиблої внаслідок ДТП Марія Тріла заявила про повне відшкодування збитків, спричинених ДТП, та відсутність матеріальних претензій у зв'язку з аварією.

16 грудня Нацполіція України подала документи щодо Димінського до генерального секретаріату Інтерполу.

21 лютого 2018 адвокат Димінського Микола Лисий повідомив, що Апеляційний суд Києва скасував постанову про обрання Димінському запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою за підозрою в скоєнні смертельної ДТП.

Крім цього, адвокат повідомив, що Печерський суд Києва скасував постанову Генеральної прокуратури про закриття справи проти охоронця Димінського Андрія Борща за підозрою в причетності до смертельної ДТП.

1 березня 2018 року бізнесмену знов обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Сам Димінський з 22 серпня 2017 року перебуває поза межами України.

15 грудня Керівництво телеканалу ZIK назвало причиною вручення підозри у скоєнні смертельної ДТП та потенційного подання в міжнародний розшук власника телеканалу Петра Димінського, його відмову "віддати телеканал в управління на 3 роки".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus