USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Дитяча поліклініка Луцька має нові реанімобілі

7 Листопада 2014 16:16
Два нових реанімобілі отримала Луцька міська дитяча поліклініка. Зауважимо, що раніше на виклики їздили машинами двадцятирічної давності.

Автівки приїхали у новий гараж сьогодні, 7-го листопада. Їх передали як гуманітарну допомогу від німецької громадської організації «Мости дружби в Україну».

Першим, хто сів за кермо нової швидкої, – водій Олександр.

«Сідати за кермо такого авто – одне задоволення. Він оснащений усім що потрібно, тут є все: і кондиціонер, і обігрівач, є кушетка, холодильник для ліків. Тим паче, як проїжджаєш ями на дорогах, то машина рухається плавно», - розповідає водій Олександр Серединський.
Зауважимо, що невідкладна допомога працює у будні з 15.00 до 9 ранку, а у свята й вихідні - цілодобово.

«У нас є чотири бригади невідкладної допомоги, втім, нещодавно один автомобіль вийшов з ладу, і це створювало великі незручності. Автомобілі у нас старі, з 80-х років, а навантаження на них велике, в середньому 15-20 викликів за добу, але буває і до ста. Тому потреба в нових автомобілях була велика», - розповідає начмед Руслана Заяць.

Автопарк Луцької міської дитячої поліклініки налічує 12 машин, втім, вони на стільки застарілі, що коли під час мобілізації два авто взяли для потреб армії – їх повернули через деякий час через непридатність.

«Завдяки новим оснащеним реанімобілями тепер є змога правильно госпіталізовувати дітей, швидше доїжджати до місця виклику. Окрім того, лікарі можуть на виклики їздити у віддалені райони, такі як Вишків, Дубнівська, Теремнівська, й охоплювати усіх хворих. Покращуються й умови медпрацівників, бо, буває, взимку, під час виклику, лікар може півгодини бути в пацієнтів, а водій у 20 градусів морозу мерзне в машині, а тут є підігрів», - зауважує головний лікар Оксана Ліщинська.
Нагадаємо, нещодавно Луцький військовий госпіталь теж отримав реанімобіль від німецької громадської організації «Мости дружби в Україну».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
міша Показати IP 7 Листопада 2014 16:23
скажіть, навіщо фотка магнітоли?
Міша-жопорук до міша Показати IP 7 Листопада 2014 16:35
Та і норм, що є магнітола, це прикольно коли в швидкій грає музика, веселіше)
студент Показати IP 7 Листопада 2014 16:23
нехай стоять у гаражі щоб непригодились.а машини хвайні...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus