USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Дитяче паломництво на волинський «Афон». ФОТО

13 Травня 2013 15:16
Із благословення високопреосвященнійшого митрополита Волинського і Луцького Ніфонта 10-ого травня 2013 року недільна школа при Свято-Покровському кафедральному храмі Луцька здійснила паломницьку поїздку до Свято-Хрестовоздвиженського чоловічого монастиря, що в селі Старий Чарторийськ.

Паломництво стартувало о 7-ій ранку. Замість ранкових молитов увесь автобус, під керівництвом регента недільної школи Ірини Гайдучик, співав «Часи Пасхи», прославляючи воскреслого Христа дитячими милозвучними голосами. Потім із вітальним словом до юних паломників звернувся керівник недільної школи ієромонах Ілля (Вишневський). Він привітав усіх присутніх, закликав у цей радісний великодній період забути усе земне і піднестись до небесного, перебуваючи на «Волинському Афоні» - у древньому Чарторийську, де монахи, мовляв, проводять істинне молитовне ангельське життя.

Прекрасний монастир розташований серед мальовничої волинської природи. Прибувши туди, усі паломники пішли на Божественну літургію, яку очолив намісник монастиря архімандрит Володимир (Гапонюк).

Після хресного ходу діти взяли участь у Водосвятному молебні на честь ікони Божої Матері «Живоносне Джерело». Далі усіх паломників та прихожани Свято-Успенського приходського храму, де щоденно звершується Богослужіння, помазали освященним єлеєм.

Після завершення богослужіння і діти, і дорослі випробували свою дзвонарську майстерність, а також скуштували смачну монастирську їжу в трапезному храмі.
Далі намісник отець Володимир провів екскурсію по території монастиря. Після цього відбулась знаменна зустріч не лише гостей із Луцька, але і для дітей місцевої недільної школи.

Зустріч двох недільних шкіл, кажуть, проходила дуже весело і цікаво. Представники недільної школи, що діє при Свято-Хрестовоздвиженському чоловічому монастирі, приготували для своїх «колег» із Луцька великодню виставу «Пасхальний колобок», яка розкрила суть освячення продуктів у пасхальну ніч. Крім того, діти дивували глядачів своїми віншуваннями, побажаннями та радісними піснеспівами. Звідусіль лунав дитячий гомін: «Христос воскрес! Воїстину воскрес!»

Водночас і гості з Луцька, зі свого боку, не залишили без великодніх привітань монастирську недільну школу. Наші юні вихованці також продемонстрували для тамтешніх дітей великодню театральну композицію «Символи Воскресіння», заспівали пасхальних піснеспівів і гарними віншуваннями закликали пронести через усе своє життя цю пасхальну та невимовну, небесну радість.

Після так званої офіційної частини діти мали змогу ближче познайомитись, поспілкуватись та позмагатись у пасхальних іграх, які організувала для усіх вихованців недільних шкіл братія Чарторийського монастиря.
Подякувавши і побажавши плідної праці як монастирю, так і дітям, паломники вирушили в Луцьк.































Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus