USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Дитина з особливостями: чому з нею має працювати група фахівців*

9 Жовтня 2019 16:00
Якщо у дитини аутизм, гіперактивність, дефіцит уваги, сенсомоторна чи моторна алалія (затримка розвитку), вам потрібна група фахівців, які допоможуть дитині розвиватися.

Пояснює директор спеціалізованого садка для дітей з ментальними особливостями «Дитина з майбутнім» Наталя Стручек.

До яких фахівців слід піти на обстеження і консультації

Спочатку – невролог. Шукайте, хто уже працював із дітьми з особливостями розвитку.

Якщо пішли до невролога, зробіть енцефалограму. Лікар не може просканувати мозок і зрозуміти, чи там є якісь незрілості, чи це суто поведінкові проблеми.

Дитині з особливостями розвитку енцефалограму треба робити раз в пів року.

Обов’язково – консультація гастроентеролога.

Якщо зачіпки є, далі – імунолог. Генетики – обов’язково. Якщо в дитини аутизм, то це похід до психіатра.

Якщо дитині уже 5 років, не можна йти до 1-2 фахівців, а до інших – ні.

Якщо 1,5-2 роки – першу функцію може взяти на себе психолог, мама може виконувати роль соціального педагога, тато – фізичного реабілітолога. Це може бути хорошим стартом.

Важливо, щоб фахівці пояснювали родині результати обстежень.

А якщо батьки пройшли усіх цих лікарів, до кого з цією папкою йти? Це найбільш болюче питання. Бо єдиного центру, який допоможе, зазвичай немає.

Тому на аналізи батьків має скерувати лікар, до якого вони потім повернуться з результатами і складуть разом із лікарем план роботи. І такий план буде з кожним фахівцем.

Це комплексні розлади, і налагоджувати їх треба комплексно. Тут фізична реабілітація, психолог, дефектолог, логопед, соціальний педагог. Один психолог не впорається.

Сім’я не має бути при цьому збоку, а виконувати рекомендації фахівців. Інакше є ризик, що дитина стоятиме на місці.

Дитиною треба займатися змалечку, не чекати, поки підросте. Тоді вона може навіть не потрапити в категорію дітей з особливостями, бо так рано буде втручання і корекція. Адже є діти з легким ступенем, яким потрібна соціальна допомога і вони добре розвиваються.

050 352 90 97

[email protected]

https://childfuture.kiev.ua/uk/poslugi/
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Кристина Показати IP 16 Листопада 2020 11:16
Слышала, что в Киеве есть клиника, в которой комплексно лечат деток с такими нарушениями. Только вот не помню название. Родителям, которые столкнулись с такой проблемой, хочется пожелать терпения, ведь коррекция аутизма это долгий процесс. Ищите хороших врачей, они обязательно помогут вам и вашему ребенку.
Татьяна до Кристина Показати IP 17 Листопада 2020 15:03
Да, в Киеве есть такая клиника - Центр стимуляции мозга https://mind-stimulation.com возможно речь о ней. Мы как раз сейчас проходим здесь терапию. Врачи нам сразу сказали, что аутизм полностью не излечивается, но поддается коррекции. Результатами терапии очень довольны, состояние ребенка заметно улучшилось.
Татьяна Показати IP 17 Листопада 2020 14:57
Да, в Киеве есть такая клиника - Центр стимуляции мозга https://mind-stimulation.com возможно речь о ней. Мы как раз сейчас проходим здесь терапию. Врачи нам сразу сказали, что аутизм полностью не излечивается, но поддается коррекции. Результатами терапии очень довольны, состояние ребенка заметно улучшилось.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus