USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Екс-директору української бібліотеки в Москві зламали хребет

28 Травня 2017 11:10
Екс-директору Бібліотеки української літератури в Москві Наталії Шаріной під час конвоювання зламали хребет.

Про це повідомляє "112 Україна" з посиланням на заяву адвокат Шаріної Євгенія Смирнова.

Травму екс-директор отримала 29 жовтня 2015 року. Тоді її перевозили з відділу поліції в ізолятор тимчасового утримання. "В автозаку були жорсткі, чи то дерев'яні, чи то металеві сидіння. Водій не загальмував на лежачому поліцейському, автозак труснуло, і Шаріна вдарилася спиною", – повідомив адвокат правозахисникам.

Захист долучила до справи медичні документи про здоров'я Шаріної, в яких говориться, що вона страждає від наслідків компресійного перелому хребта.

25 травня в Міщанському районному суді завершилося судове слідство у справі Шаріної, обвинуваченої в екстремізмі і розтраті. Покарання для неї прокуратура попросить у понеділок, 29 травня.

Нагадаємо, в жовтні 2015 р. в Бібліотеці української літератури в Москві пройшли обшуки, а потім її директор Наталія Шаріна була затримана. У неї вилучили 150 книг і брошур. За інформацією Слідчого комітету, щодо Шаріної порушено кримінальну справу за ст. 282 Кримінального кодексу РФ (розпалювання національної ненависті та ворожнечі, а також приниження людської гідності). Приводом для порушення справи, згідно із заявою СК РФ, стало поширення серед відвідувачів бібліотеки видання Дмитра Корчинського, який було визнано судом екстремістським матеріалом і заборонено до використання.

Пізніше слідство пред'явило їй звинувачення в розтраті. Директор бібліотеки заявила, що свою провину не визнає.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Українець Показати IP 28 Травня 2017 13:43
Росіяни були є і будуть скотами поки цю територію не займуть китайці і поглинуть це дике кацапське племя без роду і племені.
Анонім до Українець Показати IP 28 Травня 2017 16:36
розпалювання національної ненависті та ворожнечі, а також приниження людської гідності
Анонім до Анонім Показати IP 29 Травня 2017 01:04
ага, під питанням, чи китайці будуть принижувати свою гідність і вимазувати руки об те Г

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus