USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Експерт про вибух котла у дитсадку на Волині

16 Січня 2015 17:00
Причиною вибуху котла у дитсадку на Волині не могла стати замерзла батарея в системі опалення. Таке припущення в телефонному коментарі репортеру Інформаційного агентства Волинські Новини висловив директор підприємства ТзОВ «Волинь-Кальвіс», що спеціалізується на виготовленні твердопаливних котлів, Анатолій Понікарчук.

Нагадаємо, як стало відомо Інформаційному агентству Волинські Новини з власних джерел, у котельні дитячого садочка села Лудин Володимира-Волинського району вибухнув твердопаливний котел. Аварія сталася ще 9 січня, але інформацію від громадськості приховали.

В результаті інциденту постраждав кочегар, якого з опіками І-ІІ степенів госпіталізували у травматологічне відділення Володимир-Волинського ТМО.

Згідно з неофіційною інформацією, ймовірною причиною вибуху котла є промерзла батарея в системі опалення.

«Те, що замерзла батарея і котел вибухнув – неправда. Так бути не може, тому що має спрацювати система захисту безпеки, яку ставлять поруч з котлом і, як правило, її ще дублюють.

Щоб знизити тиск і запобігти вибуху, з системи мала вийти пара. Якщо батарея замерзла, відбору тепла немає, то повинен спрацювати клапан і випустити пару, тоді котел просто буде кипіти як чайник», - зазначає Анатолій Понікарчук.

Директора підприємства каже, що не одноразово бачив такі випадки, коли на твердопаливні котли взагалі не встановлювали систему захисту безпеки, намагаючись таким чином зекономити кошти. Але вимоги до безпеки та надійності твердопаливних котлів не нижчі, ніж до автомобіля.

«Я коли бачив такі речі, мені ставало лячно, - фактично це означає, що люди сидять на гранаті і чекають на вибух. Взагалі, вибух котла – це вибух великої сили, адже метал з якого їх виготовляють має товщину 6 міліметрів, і щоб стався вибух, тиск в котлі має бути 200 атмосфер. Вибух такої сили може мати непередбачувані наслідки», - розповідає Понікарчук.

Взагалі, зі слів Анатолія Понікарчука, треба розділяти потужність котлів: якщо до 100 кВ, то вимоги до техніки безпеки таких котлів є нижчими, якщо ж потужність більша за

100 кВ, то відповідальність лягає і на тих, хто котел встановлював.

На думку експерта, встановити причину вибуху котла має спеціальна комісія, але замерзла батарея не є виною аварії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
стукач Показати IP 16 Січня 2015 17:58
Що хочете пишість, але думаю, що без горілочки там не обійшлось:-)
Мавр Показати IP 16 Січня 2015 19:14
Та хоч 5 систем захисту безпеки ставте. Твердопаливні котли всеодно лишаються небезпечними. Та й людський фактор тут дуже високий.
Лучанин Показати IP 17 Січня 2015 09:59
Я вам скажу котли кальвіс ніколи не вирізнялись особливою надійністю і частенько вибухали. Не раджу купувати ціна якість. Краще брати європейські аналоги дорожче але спиш спокійно.
Руслан Показати IP 17 Січня 2015 14:11
Котел вибухнув через халатність завідувачки і кочегара! Їх потрібно притягнути до відповідальності.
славко до Руслан Показати IP 19 Січня 2015 21:57
Встановити причину вибуху котла має спеціальна комісія
бубочка до Руслан Показати IP 20 Січня 2015 00:19
Винні всі
ТАНЯ до бубочка Показати IP 20 Січня 2015 00:24
Котел вибухнув через халатність завідувачки
Петро до ТАНЯ Показати IP 20 Січня 2015 00:26
Ні вона була зі мною на відпочинку і знаходилась в законній відпустці
66666 до Петро Показати IP 21 Січня 2015 15:26
але відповідальності з неї ніхто не знімав

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus