USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Електрошокер виявився ліхтариком? Чому ж помер 20-річний затриманий?

14 Листопада 2013 15:39
У волинській прокуратурі кажуть, нібито правоохоронці не застосовували електрошокер під час затримання 20-річного мешканця Донеччини, який помер у машині міліціонерів.

ЧИТАТИ ЩЕ: НА ВОЛИНІ У МАШИНІ ПРАВООХОРОНЦІВ ПОМЕР 20-РІЧНИЙ ВОДІЙ

Про це повідомив начальник управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях прокуратури Волинської області Тарас Безрукий.

Він розповів, що на сьогодні опитали усіх можливих очевидців події, а також здійснили судово-медичну експертизу. На думку правоохоронця, на сьогоднішній день основними є результати судмедекспертизи і висновки гістологічного дослідження.

Експерти кажуть, що згідно з процедурними термінами, це буде не швидше, ніж до кінця тижня (стосовно наявності алкоголю у крові), а результати щодо наявності наркотичних речовин в організмі загиблого - від двох тижнів до місяця.

ЧИТАТИ ЩЕ: ХЛОПЦЯ З ДОНЕЧЧИНИ ВБИЛИ ВОЛИНСЬКІ МІЛІЦІОНЕРИ,- ЗМІ. ПОДРОБИЦІ. ВІДЕО

Тарас Безрукий стверджує, що обставин, які давали б привід сумніватися в об’єктивності слідства - немає.

Утім, є підозра, що під час затримання до постраждалого застосували електрошокер та били його, адже у хлопця все обличчя в синцях.
Свідки ж наполягають на тому, що чітко бачили світло та іскри на місці події, а також чули, як загиблий благав «не застосовувати електрошокер».

Однак у прокуратурі розповіли, що під час розслідування стало зрозумілим, що міток від шокера на тілі затриманого не виявили. Тарас Безрукий зауважив, що експерти припускають, ніби джерелом світла міг стати звичайний ліхтарик, з допомогою якого один із правоохоронців шукав ключі на асфальті.

«А стосовно садин, я особисто був у морзі. Так, на щоках чоловіка були потертості. Фахівці припускають, що сліди на щоках – від контакту з асфальтом. Вони мають поверхневий характер і відносяться до легких, тож причиною смерті стати ніяк не могли», - наголосив прокурор.

До слова, зі слів правоохоронця, електрошокер не входить до складу звичайного обмундирування працівників міліції, та й під час обшуку в одного з «поліцаїв» виявили лише ліхтарик.

У прокуратурі обіцяють «показати» свідкам різницю між світлом від ліхтарика та іскрами від електрошокера під час слідчого експерименту.

Якщо провину «стражів порядку» доведуть, їм загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Че Показати IP 14 Листопада 2013 15:54
1. Інтернет рясніє від повідомлень про продаж електрошокерів у формі ліхтариків - 2 в 1. "К чему бы это?" 2. Міток від шокера на тілі не буде, бо він не спричиняє опіків, а лише локальне тимчасове почервоніння. 3. Якщо до людини, в котрої є вади в роботі серця, застосувати шокер, є ризик летального випадку. Тому, правоохоронні органи багатьох країн відмовилися від таких "заспокійливих" засобів. "...обставин, які давали б привід сумніватися в об’єктивності слідства - немає."
РАФИК Безголовий Показати IP 14 Листопада 2013 17:58
Мамой клянус! Всьо так и было:((
хаха Показати IP 14 Листопада 2013 20:54
Перевірте той ліхтарик чи він випадково не електрошокер. Безмежна кількість таких замаскованих шокерів є в продажі. Сам бачив і тримав в руках.
уазік головастий Показати IP 14 Листопада 2013 20:57
вот нада взяти цього самого безрукого і наочно продемонструвати йому, що від еш міток не лишається. а тоді показати, від чого лишається. включити його по схемі права рука - ліва нога.
Володя Показати IP 14 Листопада 2013 21:44
1)Примененный элекрошокер оставляет на обнаженной коже хорошо заметный красный след, причем след этот больше в случае, если электроды не касались кожи (вообще,одежда была или нет в момент контакта?). Электрическая дуга приводит к распространению отпечатка на большую поверхность. Под электродами образуются яркие красные пятна диаметром 3-5 мм, иногда с припухлостями. все следы воздействия на коже исчезают максимум через 2 часа. Hо, так или иначе, никакие исследования не могут отыскать отпечатков или нарушений в тканях спустя 48 часов независимо от того, к какой части тела прикладывалось воздействие. 2) открытие истины составляет главный предмет стараний судебного врача, то при составлении осмотра должен он различать то, что никакому сомнению не подлежит, от того, что только вероятно. Посему, он должен в сомнительных случаях, где обстоятельства дела не совершенно открыты, лучше признаться в невозможности произвести решительное заключение, нежели затмевать и запутывать дело неосновательным мнением".
Misteria до Володя Показати IP 15 Листопада 2013 10:46
Кажуть, що хлопець був одягнений, тобто, якщо що, то електрошокер застосовували через одяг
С Показати IP 14 Листопада 2013 23:07
Ментів самих треба шокером, вже міліція зовсім знахабніла
прокуратура шахраї Показати IP 15 Листопада 2013 00:20
згідно данних прокуратура всіх оластей і міст не має реєстрації у мінюсті і являються лише представниками генпрокуратури така ж ситуація із міліцією, даі, судовими виконавцями, а також із мерією міста Луцьк це наче органи влади які наче утворилися і діють. хоч самі не мають ніяких установчих докуметів, не маючи установчих документів ніхто не може нести відповідальнсть засвої дії. Всі ці організації є нічим не іншим як банди формування. Правовий простір.
варава Показати IP 15 Листопада 2013 08:47
Все робиться щоб відмазати ментів.Гади все зроблять щоб їх обілити.А де ж "апазиція"?Вся в Києві?
крош Показати IP 15 Листопада 2013 08:50
Чому Лучани не піднімаються як у Врадієвці? Пора.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus