USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Провину виховательки, яку звинувачували у смерті 4-річного хлопчика, не довели

21 Серпня 2015 16:33
Луцький міськрайонний суд не побачив вини виховательки у трагічній історії 4-ківерчанина Дениска, який внаслідок укусу собаки від сказу помер у лікарні.

У трагедії батьки звинувачували виховательку дитсадка, де навчався їхній син, адже були переконані, що дитину собака вкус саме в садку, втім, суд цілком виправдав жінку, - інформує «Під прицілом».

Нагадаємо, що в листопаді 2014 року Волинь сколихнула жахлива новина про те, що 4-річний Денис Демчинський внаслідок укусу собаки помер від сказу. Батьки хлопчика були переконані, що окрім як під час прогулянки в дитсадку, їхню дитину більше ніде не міг вкусити собака. Тим паче, з їхніх слів, про це розповідав і сам хлопчик.
Тож батьки поскаржилися в прокуратуру на дії виховательки, бо були впевнені, що саме через її недбалість їхня дитина постраждала.

Отож, справа надійшла до суду. Як під час слідства, так і під час судового розгляду освітянка своєї вини не визнавала і переконувала, що жодного разу за час її роботи не було таких випадків, щоб дітей кусали собаки.

У суді вихователька свідчила про те, що кожного дня перед тим, як вести дітей на прогулянку, вона оглядає ігровий майданчик і слідкує за тим, щоб на його території не було посторонніх людей, тварин або ж предметів. Крім того, усі вихованці групи постійно знаходяться під наглядом, так як увесь майданчик добре проглядається.

Однак на фототаблицях з протоколу огляду місця події було видно, що майданчик хоч і обгороджений, та все ж в одному місці він не добудований, а тому пес міг забігти на територію дитсадка.

Помічник вихователя, яка по справі проходила як свідок, також засвідчила, що інциденту із собакою влітку минулого року не було. Жінка переконана, що якби когось із діток під час прогулянки вкусив собака, то інші вихованці про це розповіли б одразу. Ба більше, після того, коли батьки хлопчика почали телефонувати до виховательки з претензіями, що вона, мовляв, не догледіла їхнього сина, помічник вихователя сама оглянула хлопчика і жодних ран на його тілі вона не помітила. Крім того, свідок повідомила, що за життя хлопчик часто скаржився на болі в ногах.

Ще одним вагомим фактом у цій історії є свідчення лікаря-невропатолога Ківерцівської ЦРЛ. В суді медик розповів про те, як у жовтні 2014 року до нього звернулися батьки хлопчика і як він проводив огляд пацієнта. При медобстеженні лікар виявив на правій нозі хлопчика в районі гомілки слід від укусу собаки. На тій же ніжці, тільки під коліном, лікар виявив ще один рубець, але давній. Батьки пояснили, що це саме та рана, яку хлопчик отримав у дитсадку. Тож виходить, що дитину двічі кусали собаки?

Тим паче батьки вихованців групи Дениса розповіли в суді, що чули від діток про те, що на прогулянці вони гралися з собачкою, а потім почали втікати від пса, і що всі, мовляв, встигли заскочити на гірку, а Дениско не встиг. Тому його ніби й вкусив собака. Втім, суд не взяв це до уваги, так як покази свідків щодо обставин, про які їм стало відомо з інших слів, не можуть бути покладені в основу обвинувального вироку.

Окрім батьків, на вину саме виховательки вказувала бабуся померлого хлопчика, яка розповідала про те, що вона забрала свого онука з садка і бачила на його ніжці рану. А коли привела дитину додому, то сама обробила місце укусу зеленкою та забинтувала, а вже потім розповіла про все своїй доньці - матері Дениска.

Але оскільки бабуся не була очевидцем інциденту, суд не може враховувати її покази при винесенні вироку.

Зважаючи на те, що інших доказів по справі не було, Луцький міськрайонний суд виніс виправдальний вирок. Чи подаватимуть батьки хлопчика справу на апеляцію, поки не відомо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
123 Показати IP 21 Серпня 2015 17:45
в дитсадках ніде не закриваються калітка!!!! наша держава про це не подбала!!! і через садочки ходять не тільки собаки а й наркомани, алкаші і педофіли!!!.....тому на мою б думку в садочках потрібно булоб зробити так щоб калітки закривалься з середини на замок
Анонім до 123 Показати IP 21 Серпня 2015 19:20
А шо таке калітка? І чому держава має про неї дбати?
Саша Показати IP 21 Серпня 2015 18:14
В цьому садочку такий бардак.На території садка живуть дворові собаки яких кормлять з кухні садка.І на території бували і змії,але коли діти про це казали вихователям вони не звертали уваги.Я це знаю так як моя дитина ходила до цього садка.Там треба провести гарну провірку і перевірити всіх працівників на профпредатність бо вони ставляться до дітей як до тварин.
Інна Показати IP 21 Серпня 2015 21:59
що це за садок? який номер?
Анонім до Інна Показати IP 21 Серпня 2015 23:12
Ківерці 2
1234 Показати IP 21 Серпня 2015 22:13
в усіх садочках бардак в 33 садочка луцька нікого з вихователів чи няні під час денного сну немає в групі
аяяй Показати IP 21 Серпня 2015 23:52
Не нравятся государственные садики?отдавайте детей в частные или нанимайте няню.А то хотите индивидуального ухода за каждым ребенком,а у воспитателя их может быть и до 20 детей.
Знаючий Показати IP 22 Серпня 2015 00:06
Ця с...а ходить та сміється і каже що їй нічого не буде (буде тобі однозначно). Батьки в кулуарах (за що їм ганьба) підтверджують, як це горе-вихователька пресує дітей. І мер цю тему закриває.
456 Показати IP 22 Серпня 2015 11:30
А чому відповідальність має нести лише вихователька? Невже батьки, коли взнали, що собака вкусила ЇХНЮ дитину, не могли відвести її до лікарні? Це такий самий випадок, коли мама з дитиною перебігає дорогу перед машиною, а винен водій. Відповідальність лежить на всіх, в більшій черзі на батьках, бабусі...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus