USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Еліта Донбасу схвалила «мирний план» Порошенка

20 Червня 2014 08:29
Мирний план для Донеччини та Луганщини, оприлюднений Петром Порошенком, представники Донбасу сприйняли схвально, йдеться в сюжеті «ТСН. Ніч».

На переговори прийшли бізнесмени, депутати, мери міст, але вийнятково представники легітимної влади. План Порошенка складається з 14 пунктів. Головні з них - це припинення вогню на Сході, але при цьому створення 10-кілометрової буферної зони на українсько-російському кордоні, організація коридору для виходу найманців у Росію, звільнення захоплених будівель, амністія для тих, хто здасть зброю і не скоїв серйозних злочинів.

Крім того, Порошенко пропонує децентралізацію влади на місцях, на Донбасі та Луганщині - пообіцяв призначати губернаторів тільки якщо їх підтримує місцева громада. Коли кожен з пунктів почне діяти, оголосить сам президент.



Своєю чергою, опитані ТСН учасники зустрічі заявили - план Порошенка їх влаштовує. "Сто відсотків необхідно припиняти військові дії, бо буде біда", - переконаний депутат Юхим Звягільський.

"Як наша мама казала – буде мир, все зробимо, не буде миру – буде горе", - сказав депутат Валентин Ландик.

Зазначимо, у понеділок Україна презентує мирний план Порошенка на засіданні Ради ЄС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Аналітик Показати IP 20 Червня 2014 09:17
Зібралися, поговорили між однодумцями, польстили Порошенку "Який геніальний план" так і нічого невирішили. З людьми треба говорити, а не однодумцями. Крім того план не передбачає вирішення проблем південно-східного регіону, а лише пропонує їм здатися добровільно примусово. поки майдан боїться признати те що він програв, а діюча влада вирішуватиме що робити далі, то відбудеться розкол України, приблизно між Київською та Житомирською областю, оскільки співвідношення соціальної думки, да навязування СМИ "своєї правди" неспівпадає. Довго кров проливатись не може, і більше ненависті буде до тих хто послав на війну. А отже конрреволюція
ЛНР до Аналітик Показати IP 20 Червня 2014 09:31
коментар було видалено
Аналітик до ЛНР Показати IP 20 Червня 2014 10:28
Тут ми однодумці. 90 процентів Вам на Волині скаже що не бажає воювати проти східних, далі на майдані Волинь була найменш активною за весь західний регіон. Щодо ЛНР та ДНР то як державу її невизнають навіть Росія, Якщо розподіл зачепить інші регіони Харківську, Одеську то так визнає . Недостаток ДНР І ЛНР полягає у сукцесіях, всякий регіон який який хоче відокремитись, робить себе слабшими. раціональна федерація може бути та яка враховує історичні кордони, (наприклад Волинь - Волинська, Рівнеська, частково Львівська, Житомирська, Тернопольська обл. Галичина - Львівська, Івано-Франківська та Тернопольська обл і так далі) . Просто у нас ментальність різна, та й багато різних відміностей, тому один одного не завжди зрозуміємо. Боротися за "єдину Україну", яка буде приносити лише гроби з обох боків, це лише насмішка з самого терміну "єдина Україна". Треба підходити до проблеми по новому, те що було вчора неповернеш. Те що забили баки людям що воюють вони проти сербів, чеченців, росіян і т.д. а не проти місцевих. програна та війна в якій не підтримує місцеве населення. думаю що якби прийшли сюди східні і навязували як правильно жити, було б те саме що і у Вас - війна. щодо Києва то політика його тільки роздратовує, кожен другий майданівець скаже що одну банду проміняли одну банду на іншу ще гіршу.Чесно кажучи мені уже самій соромно уже називати себе Українкою, тому називатиму себе просто Волинянкою
Я Показати IP 20 Червня 2014 09:23
коментар було видалено
Ольга Показати IP 20 Червня 2014 12:10
Аваков Олександр-24 роки,Турчинов Кирило-20 рокiв,Порошенко Олексiй-29 рокiв чому не там,де iхнi батьки чужих дiтей посилають?
хоч і лучанин але пі Показати IP 20 Червня 2014 13:41
Блін і що це за план? Ви здайтесь, складіть зброю, а тих хто не вчиняв тяжких злочинів амністуємо. А як розібратися, хто які злочини вчиняв, якщо коли йде війна то кожен стріляє і когось вбивав. при такому плані всіх ополченців пересадять років на 15 не менше. Тому вони на таке і не згідні. Треба пропонувати припиненя вогню і амністію всім ополченцям які складуть зброю без вийнятку. А найкраще - припинити вогонь і сісти за стіл переговорів, але не з тарутою і тому подібними, а з тими, хто воюють(ДНР) і запитати що вони хочуть.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus