USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині можлива епідемія туберкульозу

4 Липня 2014 16:09
На Волині закінчилися минулорічні запаси вакцини проти туберкульозу, цьогоріч її взагалі не поставляли. Волинські медики б’ють на сполох, що це може призвести до збільшення захворювань на цю недугу.

Про це йшлося під час засідання колегії управління охорони здоров’я обласної державної адміністрації із генеральними директорами, головними лікарями лікувально-профілактичних закладів області сьогодні, 4 липня.

Зауважимо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що на Волині збільшилася смертність від туберкульозу. Тоді генеральний директор територіального медичного протитуберкульозного об’єднання Олег Яковенко розповів, що необхідний препарат для щеплень раніше поставляли з Росії, а зараз його не привозять.

«Зважаючи на ситуацію з Росією, цього препарату немає на ринках України. Без нього ми не можемо виявляти захворювання на ранніх стадіях чи проводити профілактичні щеплення. Це по всій Україні така ситуація. Я писав відповідне звернення Прем’єр-міністру України Арсенію Яценюку, але відповіді не отримав, ситуація чим далі – тим гірша», - наголошував Олег Яковенко.

Сьогодні ж, заступник начальника управління охорони здоров'я облдержадміністрації Валерій Руцький констатує, що усі минулорічні запаси вакцини БЦЖ закінчилися.

Підтверджує його слова і головний лікар Володимир-Волинського територіального медичного об'єднання Олександр Клачук.

«За перший квартал 2014 року вакцинували 93% новонароджених в районі. Однак вакцини уже немає, все використали, далі цей процес не можемо продовжувати», - каже медик.

Аби цю ситуацію вирішити, волинські медики звернулися в Міністерство охорони здоров’я України. Зі слів Валерія Руцького, із цього питання у Київ в Міністерство надсилали цілі петиції, але відповіді - жодної.

Щоб зрозуміти, що відбувається із протитуберкульозними вакцинами, ІА Волинські Новини зателефонувало в приймальню громадян Міністерства охорони здоров’я України за номером: (044) 253-54-84.

Після того, як репортер представився й попросив пояснити ситуацію щодо вакцин, - слухавку поклали й після повторного дзвінка не підняли.

Питання залишається відкритим.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
кох Показати IP 4 Липня 2014 16:49
ще нам тільки туберкульозу не вистачає
титушко Показати IP 4 Липня 2014 17:10
Україна планомірно звільняється від населенія.кому це вигiдно.-тільки не треба пропутіна.
Реаліст Показати IP 4 Липня 2014 17:10
що значить можлива епідемія туберкульозу, якщо вона і так офіційно є?
титушко Показати IP 4 Липня 2014 17:15
«Зважаючи на ситуацію з Росією, цього препарату немає на ринках України. Без нього ми не можемо виявляти захворювання на ранніх стадіях чи проводити профілактичні щеплення-а от поляки берут в россии а мы для них как палка дразнить собаку
лс Показати IP 4 Липня 2014 18:34
"...писав відповідне звернення Прем’єр-міністру України Арсенію Яценюку, але відповіді не отримав, ситуація чим далі – тим гірша», - наголошував Олег Яковенко. "....зателефонувало в приймальню громадян Міністерства охорони здоров’я України за номером: (044) 253-54-84. Після того, як репортер представився й попросив пояснити ситуацію щодо вакцин, - слухавку поклали й після повторного дзвінка не підняли. Ну і як Вам таке. Колись уже було - "пачую кожного" . І що - далі продовжується ?
До Яковенка Показати IP 4 Липня 2014 22:48
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus