USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

Фабрика Порошенка зупинила роботу

18 Лютого 2014 15:52
ПАТ "Маріупольська кондитерська фабрика" в лютому зупинило роботу.

Про це повідомила прес-служба корпорації Roshen, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з повідомленням, припинення виробництва стало результатом «політично мотивованого» ​​ускладнення зовнішніх торговельних відносин України.

"З липня 2013 тиск на експортерів української продукції набуло системного характеру. Водночас головним фактором, який негативно позначився на кондитерській галузі в цілому, стало втручання в господарську діяльність підприємств по всій Україні податкових органів, які виявилися далекі від питань збереження робочих місць, захисту національного товаровиробника та створення сприятливого середовища для розвитку підприємництва", - йдеться в прес-релізі.

Як повідомлялося, в липні 2013 року Росспоживнагляд заборонив постачання до Росії шоколаду і цукерок, вироблених на чотирьох українських фабриках Roshen, через претензії до якості продукції.

Маріупольська кондитерська фабрика Roshen входить в корпорацію Roshen, яка належить народному депутату Петру Порошенку. Корпорація також об'єднує Київську, Кременчуцьку (Полтавська обл) і дві Вінницькі кондитерські фабрики, масломолочний комбінат "Бершадьмолоко" (Вінницька обл.), а також Липецьку фабрику "Рошен" (РФ), Клайпедську кондитерську фабрику (Литва) і фабрику Bonbonetti Choco (Угорщина).

Загальний обсяг випуску кондитерських виробів корпорації досягає 450 тисяч тонн на рік.

У 2013 році Маріупольська кондфабрика отримала чистий збиток 17,77 мільйона гривень проти чистого прибутку 11,37 мільйона гривень в 2012 році.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Джулія Показати IP 18 Лютого 2014 16:05
Можна подумати, ніхто шоколадок не їсть.
ласун Показати IP 18 Лютого 2014 16:08
закінчився цукор поставщиків - регіоналів...)))
Лучанин Показати IP 18 Лютого 2014 18:05
«політично мотивованого»???????? Значить Порошенко Росію об***рає, а потім жаліється на політичні мотиви!! Якщо займається політикою, то не***р вести бізнес, або навпаки,"законослухняний і чесний" такий!!!!!!!!
баба клава Показати IP 18 Лютого 2014 18:15
добрі канфети

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus