USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Філарет розповів, коли буде об’єднання церков

9 Червня 2014 13:15
Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет розповів волинянам за яких умов буде об’єднання церков Київського і Московського патріархатів.

Під час конференції в перс-центрі Волинської єпархії УПЦ КП сьогодні, 9-го червня, Філарета запитали журналісти, коли відбудеться об’єднання і що для цього потрібно.

«Потрібна воля – відокремлення від Московського патріархату, тоді перешкод жодних не буде. Зможемо домовитися, як єпархію будемо ділити, кого призначати, головне бажання відокремитися від Москви. Ми зараз знаходимося в блаженному стані, ми не залежні від президентів, а влада може лише сприяти, ми цього й просимо», - пояснює Філарет.

З його слів, об’днання повинно звершуватися самими церквами, має бути адміністративна автономія, незалежна від Росії й тоді буде мир і єдність з усіма церквами.

Щодо того, чи таке об’єднання взагалі можливе, Патріарх наголосив, що прийде час, коли Господь створить такі умови, що Московському патріархату не буде куди діватися й вони будуть змушені відокремлюватися від Москви.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
Патріот Показати IP 9 Червня 2014 14:53
100%
erh Показати IP 9 Червня 2014 16:09
Товаришу Денисенко! Покайтеся!А потім розповідайте. коли самозвана церква так званого киівського патріархату приєднається до Кано нічноі Церкви!
НОНА Показати IP 9 Червня 2014 16:38
Шановний Філарет трохи лукавить. В свій час довелося читати його монографії коли він був Ерзахом України Російської Православної Церкви і претендував на посаду партіарха РПЦ. В цих монографіях він дуже принципово засуджував розкол. Але так сталося, що коли його не обрали партиархом чомусь подався в розкольники. Господь нас всіх розсудить але треба бути щирим і послідовним.
Ноні Показати IP 9 Червня 2014 16:45
Згоджуюся з останнім реченням повністю. Але йде життя - і вносить свої корективи. Ви завжди були послідовною? Вас не змушувало життя поглянути на деякі речі інакше і змінити свої погляди? Думаю, не раз. Якщо ні - то, пробачте, ви мумія. Філарет - так а ж жива людина, як і всі. І може помилятися. Але настала Україна. Окрема держава. І Церква має бути одна-єдина. А тоді, коли він щось писав, тож і держави ще не було. Що старша людина, то більше аналізує, переосмислює. А Ви, якби уважно читали, то багато розуміли б між рядками. І доказом цього є. що навіть не знаєте Посади Філарета в ті роки. Не Ерзах!, ЕРзац - це земля у Франції. А Екзарх, тобто представник
Петро до Ноні Показати IP 9 Червня 2014 16:51
У Франції,напевно,Ельзас...) а ерзац -це з німецького ersatz,тобто замінник)
Петрові до Петро Показати IP 9 Червня 2014 23:18
коментар було видалено
Петрові до Петро Показати IP 10 Червня 2014 01:12
Стеблина то ти пишеш?
Анонім Показати IP 9 Червня 2014 18:22
Фиг вам, хотя я не верующий, но крещенный.
Наталя Показати IP 9 Червня 2014 19:41
Лукавить Патріарх Філарет, ой як лукавить!! А як же може відділитись УПЦ від Московського патріархату - це ж може вирішувати лише високе церковне керівництво і не наскоком, а з великими перемовами і з дотриманням усіх церковних канонів православ*я. Хватить, що Філарет взяв і сам себе відділив від УПЦ МП і став неканонічним і відступником - з ним Вселенський Патріарх взагалі не спілкується. То навколо кого може об*єднуватись УПЦ і стати самостійною, де правильний шлях до цього об*єднання?! Не можна так обдурювати народ!!
Наталі до Наталя Показати IP 9 Червня 2014 22:17
Волиняки, ну не будьте такими зазомбованими. Як кажуть - держава - це ми, тож церква також ми. Для чого бити чолом Кірілу і Путіну? Не варто лоб розбивати... Якщо в нас єдина Україна, то повинна бути і єдина українська церква. А канонічною ми її зробимо самі. А якщо будемо єдині , то всі нас мусять визнати.
Патріот до Наталі Показати IP 9 Червня 2014 23:26
ну ну...розкажеш це бабцям, таким як сама!!! Вони скоріш повірять!!! ФІларет возить данину Константинопольському Патріарху, що б той визнав його, але грошима Правди не купиш, канонічність теж, тому чекайте, поки ви будете ізгоями у власній нашій рідній ненці Україні !!! Тому що Правда одна і вона не залежить від мови!!!
михайло до Наталя Показати IP 13 Квітня 2015 10:58
лукавишти Наталя,бо канонічна церква це Київська церква з988 року ,коли на Подолі в Києві відбувалось хрещення то Москва зявилася тільки завдяки київським князям через250 років. І питання обєднання вирішує не церковне керівництво на чолі з Гундяєвим (Кирилом), а прості прихожани,як вже це відбувається в багатьох областях.
сикаме Показати IP 9 Червня 2014 20:46
коли ця агентура московська вже зїде. Як це так? Володимир хрестив Русь, а вони кажуть неканонічна. Ідіоти промосковські зомбовані
Антон Показати IP 9 Червня 2014 21:59
Я одного не можу зрозуміти, здавалося тут головне віра, Бог же той самий, які ще можуть бути розбіжності? Всі традиції і основи закладені тільки церквою, на свій лад і розсуд, простими людьми, скільки ще можна доказувати що одні "правильніші" за інших?
Віра до Антон Показати IP 9 Червня 2014 22:34
ОТ- ОТ. Приходить розуміння того, що віра в Бога єдина, А якщо ти справжній православний християнин, то потрібно бути і справжнім патріотом своєї країни. А то, виходить, що живемо в Україні , а поклоняємось патріарху Росії.А Кирило все робить для того, щоб схиляти нас до російської путінської церкви, щоб створити свій "русскій мір" і закабалити нерозумних українців.Отже, українці повинні прийти до єдиної української церкви , соборної. незалежної. і бути вільним народом, бо українська церква набагато прогресивніша і демократичніша, ніж оце віджиле російське мракобісся.
АЛЛА Показати IP 10 Червня 2014 23:21
НАВІТЬ В КОНСТИТУЦЇ ПИШЕ, ЩО ЦЕРКВА ВІДОКРЕМЛЕНА ВІД ДЕРЖАВИ, ТО ДО ЧОГО ТУТ ЄДИНА ДЕРЖАВА- ТО ЄДИНА ЦЕРКВА. НА МОЮ ДУМКУ ЦЕ ДВА РІЗНИХ ПОНЯТТЯ. А ЩОДО "ВОЛОДИМИР СВЯТИВ РУСЬ" - ТАК МЕНІ ЗДАЄТЬСЯ РУСЬ СВЯТИЛИ НЕЗАЛЕЖНОЇ УКРАЇНИ ЩЕ НЕ БУЛО, А ЯК ВИ ТЕПЕР ЦЕ ПОЄДНАЛИ?...
АЛЛА Показати IP 10 Червня 2014 23:23
ВИ ПАТРІОТИ!!! В УКРАЇНСЬКІЙ МОВІ СЛОВА АЛІЛЛУЯ Я НЕ ЗУСТРІЧАЛА, І АМІНЬ ТЕЖ - ПЕРЕКЛАДАЙТЕ СЛУЖБУ ДОСТЕМЕННО, А НЕ ЧЕРЕЗСЛОВО.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus