USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 39.95
  • PLN 9.76 9.92

Філарета у Луцьку зустрічали у вишиванках

9 Червня 2014 21:00
Сотні лучан були одягнені у вишиванки під час святкового богослужіння - як чоловіки, так і жінки. У національному вбранні люди зустрічали Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета.

Сьогодні, 9-го червня, Філарет очолив храмове свято кафедрального собору Святої Трійці волинської єпархії.

Більшість вишиванок, у яких прийшли на богослужіння парафіяни, були виконані у традиційному волинському стилі: вишиті червоними нитками з чіткими геометричними фігурками. Однак були й блакитні вишиванки, золотисті на чорному тлі й білі на білому.

Лучанка Галина Йосипівна каже, що сьогодні вишиванка стала чимось більшим, ніж просто національний символ.


«Вишиванка - це символ волі, це душа українського народу. Не дивно, що зараз так багато людей одягають вишиванки на урочисті події, особливо це стало помітно після Майдану. Тому і я сьогодні в національному одязі - це мої прадавні корені, моя громадянська позиція», - пояснює Галина Йосипівна.



Нагадаємо, сьогодні луцькі козаки налякали прихожан собору.

Окрім того, під час конференції в перс-центрі Волинської єпархії УПЦ КП сьогодні, 9-го червня, Філарет розповів, коли буде об’єднання церков, а також висловився про ЄС та одностатеві шлюби.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus