USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Фінляндія виділила 6 млн євро і своїх вчителів на реформу українських шкіл

16 Березня 2019 22:11
Протягом чотирьох років фінські освітяни допомагатимуть створити нову українську школу. На проект міністерство закордонних справ Фінляндії виділило 6 мільйонів євро, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Викладачі Гельсінського університету допоможуть українським учителям освоїти сучасні методики роботи з дітьми. Серед педагогічних вишів оберуть найкращий і допоможуть йому створити нову програму для майбутніх вчителів молодшої школи. Також фінни розроблять професійні стандарти для освітян, зокрема і директорів закладів.

У першу чергу педагогів навчатимуть бути самостійнішими та орієнтованими на особливості кожного учня. «Вчителем у Фінляндії стати складніше, ніж юристом. У педінституті конкурс 10 на 1 місце. Фінські вчителі не найкращу зарплатню мають, але вони кажуть, що самі можуть будувати свою кар’єру», – пояснила генеральний директор фінської національної агенції з освіти Оллі-Пекка Хайнонен.

«Те, що вони змогли зробити у фінській школі, і те, що називають фінським дивом в усьому світі, і те, що вони на першому місці нині – це, звичайно, заслуговує хоча б подивитися, а як там у них. А у них водночас просто і складно. У них в центрі уваги дитина», – прокоментувала ініціативу ведуча ТСН і куратор проекту «Право на освіту» Наталя Мосейчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
ну Показати IP 16 Березня 2019 23:13
і знов сором на весь світ. Найбагатша у Європі країна Україна, не вміє виховувати і навчати своє майбутнє покоління. СОРОООМ!
Лучанин до ну Показати IP 17 Березня 2019 09:04
Всіє, добре вміє. Головне, щоб ніхто не мішав. Наші науковці по всьому світі відомі. Нащо нам нав'язувати чуже? Ми ж від цього тільки деградуєм. Скоро випускники навіть таблички множення знати не будуть, вони вже навіть додоти не завжди можуть. Европа на нас робить досліди, а ми думаєм, що допомагає. Саме головне для нації, це виховання здорового, розумного майбутьного, яке починається саме з початкових класів.
51 незнаменита Показати IP 17 Березня 2019 07:44
В нас кандидатыв наук быльше ніж жителів Фінляндії до чого та реформа.
Фінський блогер Показати IP 17 Березня 2019 08:17
Шокував фейсбук про СРСР
Нехай Показати IP 17 Березня 2019 09:21
Там у росіян дітей забирають, якщо ті вчителю жаліються
Ага Показати IP 17 Березня 2019 09:43
Знайшли лохів. Ще фінів не доїли

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus