USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Фірму нардепа Івахіва підозрюють в несплаті податків на десятки мільйонів

27 Жовтня 2017 11:39
Підприємство ТОВ «ВОГ ТРЕЙДИНГ», яке належить нардепу від Волині Степану Івахіву та входить до складу ГК «Континіум», підозрюють в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах. Через фінансові махінації фірми державний бюджет недоотримав десятки мільйонів гривень надходжень.

Про це пише журналіст проектів «Українські сенсації» та «Секретні матеріали» Тарас Середич, повідомляє «Під прицілом».

Скандал із «Трейд Коммодіті» і діяльність усіх силовиків нині спрямована на відбілення репутації і оточення, пов'язаного з Петром Порошенком. Суспільство збурила не тільки сума у 150 млн гривень, а й те, що у корупційній схемі задіяне Міністерство оборони, яке фактично є основою української національної безпеки.

Перед тим, як відбулася зміна лідера паливних тендерів на «Укрзалізниці», останніх сім років головним постачальником дизеля на підприємства монополіста було підприємство ТОВ «ВОГ ТРЕЙДИНГ».

Дослідження «Олігарха» показало, що ниточки від цієї компанії спочатку вели до групи «НЕСТ» екс-нардепа Вадима Трофименка, за яким свого часу наглядав Ігор Гринів, тодішній керівник фракції БПП в парламенті, а нині позаштатний радник президента.

Дістаючи «скелети з шафи», правоохоронці дійшли і до документації злочинної діяльності посадових осіб попередніх років. Прокуратура та ДФС дали новий поштовх десяткам кримінальних проваджень по підприємствах олігархічної групи «Континіум», порушених ще з 2014 року.

Згідно доступних реєстрів, ТОВ «ВОГ Трейдинг» ЄДРПОУ 38390515 основним видом своєї діяльності вказує оптову торгiвлю твердим, рiдким, газоподiбним паливом i подiбними продуктами.
Керівник та бухгалтер - Дібрівний Іван Олексійович, а компанія знаходиться на обліку в Офiсі великих платникiв податків ДФС.


Нещодавно у одному з епізодів фінансово-господарської діяльності олігархічної групи Континіум суд нарешті поставив остаточну крапку. Так, 18 жовтня Київський апеляційний господарський суд залишив без змін рішення суду за позовом НАБУ до ПАТ «Укрзалізниця» і ТОВ «Вог Аеро Джет» про визнання недійсною додаткової угоди до договору поставки дизельного палива. Вивчивши усі матеріали справи, суд змусив WOG повернути до держбюджету 92 мільйони безпідставно виплачених коштів.

І поки Степан Івахів та Сергій Лагур воюють із вдовою покійного Ігоря Єремєєва за спадщину, правоохоронці нарешті вирішили розворушити ТОВ «ВОГ ТРЕЙДИНГ» - фігуранта численних журналістських розслідувань. З відкритих джерел реєстру судових рішень стало відомо, що підприємство олігархічної групи Континіум підозрюється в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах, а дані діяння кваліфікуються за ознаками ч.3 ст.212 Кримінального кодексу України (тяжкий злочин).

Як стало відомо журналістам з власних джерел, Генеральна прокуратура України і ДФС зараз активно працюють у пошуках чорної бухгалтерії і книг незаконних фінансово-господарських розрахунків WOG. По матеріалам одразу кількох кримінальних проваджень, внесених до ЄРДР, призначені позапланові документальні перевірки «ВОГ Трейдингу» відносно повноти сплати усіх передбачених Податковим кодексом податків і зборів, що стосуються господарських взаємовідносин підприємства. Загальна сума збитків завдана державному бюджету шляхом сумнівних безтоварних операцій складає десятки мільйонів гривень.


Ось так виглядає фасад одного з офісів підприємства, яке має у своєму товарообігу мільярди гривень.


Жодної вивіски чи натяку на те, що тут розміщена мегауспішна компанія, немає. Приміщення колишньої лікарні, без охорони. Тут прописані і знаходяться ще десятки таких же підприємств. Журналісту вдалося трішки поспілкуватися з вахтером і за сумісництвом охоронцем.


Розмова лише підтвердила думку про те, що на даному етапі правоохоронці дійсно намагаються розкрити і притягнути окремих осіб, які десятиліттями наживаються на держзамовленнях, до відповідальності. Що з того вийде – стане відомо найближчим часом. Залишається лише сподіватися, що їхні намагання не зіткнуться з розумінням справедливості української Феміди, яка дивним чином до олігархів на кшталт Івахіва-Адамовського-Фірташа завжди була дуже поблажлива.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Скільки можна! Показати IP 27 Жовтня 2017 11:56
Нема слів...Кругова корупція, хамство і невігластво... Ось через що ми погано живем...
А зовсім недавно Показати IP 27 Жовтня 2017 13:27
висіли біг-борди: 25 років грабувати Україну
Коля Показати IP 27 Жовтня 2017 16:36
Якийсь Івахів так світом править? Гроші все роблять а порядку немає в Україні влада доводить людей до зубожіння
ДЕРЖАВНА ЗРАДА Показати IP 27 Жовтня 2017 20:57
Питання до прокурорів: КОЛИ нарешті посадите цього рижого прид...рка за грати? На АЗС продає не бензин, а розведену бодягу. 90% сирів, виготовлених з волинського молока на Дубнівському сирзаводі, продаються в Росії для відгодівлі окупантів. Всі АЗС WOG в окупованому Криму працюють за російськими окупаційними законами, справно заправляючи баки окупантів. До яких пір така державна зрада буде продовжуватися, панове прокурори???
до виборців-ковельча до ДЕРЖАВНА ЗРАДА Показати IP 27 Жовтня 2017 21:35
Ага, ось чому він заховався за депутатську недоторканість! Але недовго таке вже буде продовжуватися.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus