USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Фірташа можуть екстрадувати з Австрії до Іспанії

29 Листопада 2016 23:30
Прокуратура Відня підтвердила отримання запиту на екстрадицію Дмитра Фірташа до Іспанії, саме рішення ухвалюватиметься після вивчення змісту запиту.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Запит на екстрадицію українського мільярдера Дмитра Фірташа надійшов офіційними каналами до Австрії і вивчається прокуратурою Відня, повідомила Deutsche Welle речниця відомства. Згідно з процедурою, якщо прокуратура не виявить обставин, які суперечать видачі підозрюваного, справу буде передано до суду. У разі наявності позитивного рішення суду останнє слово – за австрійським міністерством юстиції.

“Відмивання десятків мільйонів євро”

Український олігарх Дмитро Фірташ був оголошений у розшук Антикорупційною прокуратурою Іспанії разом з двома своїми імовірними спільниками – громадянами України. Фірташа звинувачують у відмиванні грошей в Іспанії. Про це в п’ятницю, 25 листопада, повідомив мадридському кореспонденту DW представник іспанської прокуратури. Одночасно з видачею ордера на розшук у Барселоні і в місті-курорті Марбельї 24 листопада були затримані п’ять інших ймовірних спільників Фірташа.

За даними прокуратури, ці люди створили для Фірташа низку офшорних компаній, хоча певна частка капіталів осідала в Іспанії та вкладалася в нерухомість. Йдеться, за даними прокуратури, про “десятки мільйонів євро незаконного походження”.

Фірташ все заперечує

“Нам відомі повідомлення в іспанській пресі про нашого клієнта, пана Фірташа. Він категорично відкидає озвучені обвинувачення”, – відповіли на запит DW австрійські адвокати українського олігарха.

Речник Фірташа не повідомив, чи перебуває мільярдер досі у Відні. Після позитивного рішення суду торік українцеві повернули його закордонний паспорт і заставу у 125 мільйонів євро. Фірташу лише треба час від часу відмічатися у правоохоронних органах.

Варіантів сховатися від слідства в олігарха обмаль – йому закритий шлях до понад ста країн світу, з якими у США та Іспанії діють угоди про екстрадицію. В Україні Фірташу також загрожує арешт, про що неодноразово особисто заявляв міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Серед країн, куди він міг би поїхати – Росія.

Наприкінці грудня або у січні у Відні очікується розгляд у другій судовій інстанції запиту щодо екстрадиції Дмитра Фірташа до Сполучених Штатів. У першій інстанції віденський суд відхилив запит на екстрадицію, не виключивши політичної складової у справі. У США Фірташа звинувачують у масштабній корупції, йому загрожують десятки років тюремного ув’язнення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Гриць Показати IP 30 Листопада 2016 08:08
Нічого на пару мільйонів похудне, і все відкриється і США і Іспанія.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus