USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Гендиректор «1+1» хоче подати в суд на Порошенка за маніпуляції та тиск

29 Березня 2019 17:23
Гендиректор групи «1+1 Media» Олександр Ткаченко вимагає від президента Петра Порошенка доказів залякування своїх журналістів . Якщо їх не буде надано – Ткаченко має наміри подавати проти Порошенка позов до суду за маніпуляції громадською думкою та тиск на незалежні ЗМІ.

Про це Ткаченко написав у своєму Facebook.

«Пане президенте, бачу, ви останнього тижня відкрито занепокоїлися долею каналу 1+1. Кажете, вам шкода наших заляканих журналістів. Знаєте, не треба нас жаліти. Краще відчепіться», – звернувся він до Порошенка у соцмережі.

За словами Ткаченка, у 2014 році Порошенко просив «1+1» підтримати його на виборах, а потім намагався «отримати контроль над каналом – переважно методами тиску та шантажу».

«Зараз ви чомусь вирішили, що журналісти на «Плюсах» – залякані. Буду вам вдячний, якщо наведете приклади. Наразі, якщо їх не буде – збираюсь подати проти вас позов до суду за маніпуляції громадською думкою та тиск на незалежні ЗМІ. Фактів у мене вдосталь», – заявив гендиректор каналу.

«Мені щиро шкода всіх тих, кого я раніше називав колегами з каналів, які так «щиро» розповідають «правду від Порошенка» – «5-ий» та «Прямий». І у що їх перетворила ваша так звана редакційна політика та до якого бездоння ви намагаєтесь опустити інші ЗМІ та блогерів – де грошима, де цинічною грою на почутті патріотизму. Вашого патріотизму, який дозволив вам стати ще багатшим під час кризи в країні, яку ви ще очолюєте», – додав він.

«Хочу вас запевнити: реваншу повернення владного контролю над ЗМІ – не буде», – заявив Ткаченко.

Нагадаємо, 23 березня у вечірньому праймі телеканалу «1+1» вийшла в ефір годинна програма «Українські сенсації. 50 відтінків Порошенко», присвячена цілої серії викриттів чинного президента країни.

Журналісти розповіли про численні корупційні схеми, які організував або в яких брав участь президент Петро Порошенко. Мова в розслідуванні йшла про його офшори, «сліпий траст», «Роттердам +» і «Свинарчук-гейт». Але крім цього, в програмі прозвучала інформація про можливу причетність Петра Порошенка до замовних вбивств. У тому числі – і свого рідного брата.

Після цього глава фракції БПП Артур Герасимов заявив про наміри Петра Порошенка подавати в суд на телеканал 1 + 1 за «систематичну брехню про нього в особливо великих розмірах».

А група 1+1 медіа у відповідь заявила, що кожен з оприлюднених в журналістських розслідуваннях фактів мав під собою докази або свідчення свідків, а те, що відбувається, – неприпустимий тиск на свободу слова напередодні виборів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 29 Березня 2019 18:12
Хоче подати чи подає?
Тьху на них Показати IP 30 Березня 2019 11:18
Ти ба який! Та ще ж губи не обсохли від облизування разом із кАналами ,на яких він тепер діжку котить Просто як гриб після дощу виліз зі своїми претензіями ..а чи не сам своєю редакційною політикою зростив бєспрєдєл нинішній ,от й лови ,що заслужив разом зі своїми "правдорубами"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus