USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Генпрокурор пообіцяв назвати замовників вбивства Гонгадзе

16 Лютого 2015 14:47
Генеральний прокурор України Віктор Шокін упевнений, що нова команда, яка займається розслідуванням справи про вбивство Георгія Гонгадзе, встановить і назве ім'я замовника вбивства журналіста.

Про це Шокін сказав сьогодні, 15 лютого, під час прес-конференції в Києві, відповідаючи на запитання журналістів, - повідомляє УНІАН.

Нагадаємо, 10 лютого Віктор Шокін став Генпрокурором України. БІОГРАФІЯ.



“Я впевнений, що нова команда, яка створена, знайде і назве не тільки виконавця, але й замовників”, - сказав Шокін.

Він також уточнив, що особисто здійснюватиме кураторство над розслідуванням цієї справи.

“Справу Гонгадзе буду курувати особисто я. Я її знаю”, - сказав Шокін.

Нагадаємо, за часів його роботи у ГПУ почалися розслідування найгучніших кримінальних справ - вбивства Георгія Гонгадзе та отруєння Віктора Ющенка. Саме Шокін 2003-го не побоявся відкрити справу проти Олексія Пукача.



ЧИТАТИ ЩЕ: РОЗГЛЯД АПЕЛЯЦІЇ ПУКАЧА У СПРАВІ ПРО ВБИВСТВО ГОНГАДЗЕ 6 ЛЮТОГО 2015 РОКУ. ВІДЕО

Водночас Генпрокурор пообіцяв розпочати розслідування за заявою журналіста Олексія Подольського, який проходить у справі екс-генерала МВС Олексія Пукача як постраждалий і який звинуватив суддю Печерського райсуду Києва Андрія Мельника у чиненні тиску на Пукача.

“Відносно Мельника теж буде прийнято процесуальне рішення”, - зазначив Шокін.

Раніше повідомлялося, що журналіст Подольський, який проходить у справі Пукача як постраждалий, заявив про небезпеку життю засудженого за вбивство Гонгадзе Пукача.

Довідка. Вбивство Гонгадзе було скоєно восени 2000 року. 15 березня 2008 року Апеляційний суд Києва визнав винними у вбивстві Гонгадзе трьох колишніх співробітників Департаменту зовнішнього спостереження МВС України - Валерія Костенка, Миколу Протасова та Олександра Поповича, і призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 13 років.

Ще один обвинувачений – Пукач – перебував у розшуку від 2005 року. 21 липня 2009 року у селі Молочки Чудновського району Житомирської області він був затриманий.

29 січня 2013 року Печерський районний суд Києва засудив Пукача до довічного ув‘язнення.

Адвокат Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко подала тоді апеляцію на вирок. "Скарга стосується лише неповноти встановлення мотивів злочину", - сказала адвокат.

Також скаргу подав ще один постраждалий у справі журналіст Подольський.

На даний час Апеляційний суд Києва розглядає скарги на вирок Пукачу.

6 лютого в апеляційному суді Пукач заявив, що прокурори Володимир Шилов, Роман Волошин та суддя Печерського районного суду Андрій Мельник примушували його в ході судового процесу не згадувати прізвищ екс-президента Леоніда Кучми та колишнього голови Верховної Ради Володимира Литвина.

Того ж дня суд задовольнив клопотання Подольського та направив до Генпрокуратури його заяву щодо начебто вчинення протиправних дій прокурорами Волошиним та Шиловим, а також суддею Печерського районного суду Мельником.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
анонімус Показати IP 16 Лютого 2015 15:12
третю сторону бійні на Майдані вже знайшли?
Анонім до анонімус Показати IP 21 Квітня 2015 19:03
Прубія і Пашинського хіба треба шукати? Вони ж нікуди не втікли поки що.
Анонім Показати IP 16 Лютого 2015 15:43
невже посадять кучму, медведчука і литвина
Анонім до Анонім Показати IP 16 Лютого 2015 16:08
Или Юлю, Юща и Ко? Ибо чем Гонгадзе мешал Кучме?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus