USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Героям Волині встановили пам’ятну дошку у їхньому виші

9 Грудня 2014 16:09
Двоє студентів і один викладач ЛІРоЛу віддали своє життя за вільну, незалежну й соборну Україну. Аби вшанувати волинян і зберегти пам’ять про них впродовж років, в інституті встановили пам’ятну дошку.

Відкриття й освячення пам’ятної дошки відбулося сьогодні, 9-го грудня в Луцькому інституті розвитку людини Університету «Україна» на вулиці Георгія Гонгадзе, 5.

«У нашому університеті навчалися два герої «Небесної сотні»: Сергій Байдовський і Василь Мойсей. Також у боротьбі за Батьківщину віддав своє життя наш викладач, боєць батальйону «Айдар» Сергій Климчук. Ми пишаємося цими людьми, тому і вирішили їх так вшанувати. Окрім того, кожен першокурсник, який до нас приходитиме, буде знати волинян-героїв сьогодення», - розповідає викладач Олена Бундак.
Духівники відслужили заупокійну й освятили пам’ятну дошку.

«Ми звикли до формальностей: просто прийшов на захід постояти чи просто відслужити. Але ці молоді люди поклали свої голови за Батьківщину, вони пішли із життя не формально, а щоб ми далі могли жити, за надію завтрашнього дня. Тому молімося за них серцем, кожен як вміє, але щиро», - звернувся до присутніх ігумен Костянтин Марченко.
Опісля всі пішли на Меморіал Вічної Слави до могили Василя Мойсея, де поклали квіти й лишили запалені лампадки.

Сестра загиблого волинського героя Марія Мойсей звернулася з проханням до присутніх.

«Мій брат мріяв мати трьох дітей… Ви – майбутні батьки, я прошу Вас, щоб не повторювалися помилки минулого, виховуйте дітей вже з колиски. Пам’ятайте, що зміни починаються із кожного з нас, зсередини. Прошу Вас – вчіть своїх дітей любити рідну землю», - прохала присутніх сестра загиблого Василя Мойсея.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Анонім Показати IP 9 Грудня 2014 16:38
коментар було видалено
Igor. до Анонім Показати IP 9 Грудня 2014 16:53
коментар було видалено
віра-надія Показати IP 9 Грудня 2014 17:41
Дякуємо людям, які, не задумуючись, пішли на смерть заради справедливості в Україні... Чесність, справедливість і гідність мають ВИСОКУ ЦІНУ...
Лучанин Показати IP 9 Грудня 2014 20:18
Чи правда ,що Климчук був членом Партії Регіонів з великим стажем і що він 4.03.2014р був призначений від місцевой організації Партії Регіонів секретарем комісії Волиської обласной виборчой комісії ? А то це читаю в сайте Volinrada , думаю він чи не він ? Хотілося б помилитися .
лучанину до Лучанин Показати IP 9 Грудня 2014 23:11
Ви помиляєтесь. Це зовсім різні люди, просто схожі прізвища.
Володимир Показати IP 10 Грудня 2014 17:45
Це він . Крім ПІБ , дня.місяця.року народження . навіть його професія співпадають .Шкода .
володьку до Володимир Показати IP 10 Грудня 2014 21:14
у регионах були порядни люди и дехто вже це починае розумити бо все пизнаеться в поривнянни

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus