USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Гіркін дав перше інтерв'ю після втечі з Слов'янська

6 Липня 2014 09:33
Ватажок донецьких терористів, також відомий як міністр оборони Донецької народної республіки (ДНР), громадянин Росії Ігор Стрєлков в ексклюзивному інтерв'ю LifeNews розповів про те, чому ополченцям довелося покинути Слов'янськ. Про це повідомляє «Погляд».

Зі слів Стрєлкова, бойовики змушені булив залишити Слов'янськ, аби «зберегти життя мирним жителям і ополченцям». Яким чином він збирається зберігати життя мирним жителям Донецька, куди перебазувалися основні сили терористів, не повідомляється.

«Вночі був здійснений прорив зі Слов'янська, що знаходиться в кільці української армії. Для цього була організована відволікаюча атака на позиції противника. Вона була здійснена нашою Бронегрупою. Більша її частина, на жаль, загинула. Це пов'язано з помилкою командира групи», - заявив Стрєлков.

Він також зазначив, що від 80% до 90% особового складу і 90% озброєння з міста вдалося вивезти. За його словами, були евакуйовані сім'ї військовослужбовців і співчуваючих ополченню людей, для яких було смертельно небезпечно залишатися в місті.


Ігор Стрєлков додав, що перед проривом були організовані маскувальні заходи: частина ополченців вела безперервний вогонь і демонструвала противнику свою присутність на позиціях. Міністр оборони ДНР також розповів про свої найближчі плани.

«Сьомого липня я маю намір створити своїм наказом Центральну військову раду, до якої увійдуть всі польові командири. У цьому органі ми будемо узгоджувати питання подальшої оборони ДНР і, можливо, частини ЛНР. Крім того, я збираюся до призначення військового коменданта Донецька здійснювати всі його обов'язки, а також взяти на себе роль командувача гарнізоном», - заявив Стрєлков.

Він також заявив, що, Нацгвардія відіграється на мирних жителях Слов'янська, Краматорська та Артемівська за свої численні втрати.

Вранці п'ятого липня ополченці покинули Слов'янськ. Більшість вирушили до Краматорська. Після цього головнокомандувач Ігор Стрєлков перекинув всі підрозділи на захист Донецька.

ЧИТАТИ ЩЕ: ВІДЕО ПІДНЯТТЯ ПРАПОРА УКРАЇНИ НАД СЛОВ'ЯНСЬКОМ ТА КРАМАТОРСЬКОМ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Саша Показати IP 6 Липня 2014 10:40
що за диб..льна країна разом з її правителями, вибити цих дегенератів з Словянська і дати їм проїхати 110 км до Донецька Зілами і БМП спокійно вїхати в Донецьк і починати в місті знову воювати. Їх по дорозі можна було 15 раз розчовпи,що мокрого місця не останеться.... Все більше складається враження,що це комусь вигідно. Просто су..и, нічого в цій країні не поміняється
Дончанин до Саша Показати IP 6 Липня 2014 11:10
коментар було видалено
Андрій76 до Саша Показати IP 6 Липня 2014 12:08
Не все так однозначно. Сепарати яких"кинули"на блокпостах свої ж "гірківці"нічого про це не знали,зате це дало можливість втекти Гіркіну.А 110км. під покровом ночі не така велика дистанція,можна запросто проїхати непоміченими...
Саша до Андрій76 Показати IP 6 Липня 2014 13:48
Проїдьте колоною вантажівок груженим лісом чи металоломом з Луцька хоча б до Рівного і я побачу скількі ви раз будете не помічені)))
Віталій до Саша Показати IP 6 Липня 2014 20:11
Достатньо однієї машини,щоб мінімум раза чотири бути не поміченим ,тільки до Рівного.
факт Показати IP 6 Липня 2014 11:40
коментар було видалено
иван Показати IP 6 Липня 2014 14:50
а може він вже в ростові-складае рапорт і обмивае погони ?
НОНА Показати IP 6 Липня 2014 16:01
Сепаратисти цілими колонами спокійно переїзджають з міста в місто, а міністр оборони-мєнт від телекамер не відходлить, інткрвью журналістам роздає про свої перемоги - клоун. Коли вже наші керовніки зрозуміють, що сепаратисти серьйозні люди і становлять велику загрозу для нашої держави і воювати з ними треба по всім правилам військової науки. Ви подивіться скільки вони вже літаків збили, скільки танків, БТРів та БМП підбили, що цього мало. Треба зробити висновки і не "шапками закидувати" сепаратистів, а воювати по всім правилам. Треба в першу чергу припинити цю партизанщину, всі військові формування підпорядкувати центральним органам військового керівництва і навчити солдата правильно воювати Це не майдан, тут шара не пройде, голосом та наглістю тут не візьмем. І правду треба людям казати, а не брехати, що це за контртерорестична операція в якій задіяні практично всі боєздатні часини Збройних Сил, авіація та артилерія. Це звичайна військова операція, це застосування армії для вирішення внутрішніх питань, що забороняє Конституція України.
гість Показати IP 7 Липня 2014 09:51
Відповіси за смерті людей перед Богом, але спершу перед українським народом, христопродавцю

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus