USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Гірники Нововолинська не братимуть участь у Всеукраїнській акції непокори. Поки що

22 Березня 2009 11:32
Як розповів голова Волинського територіального комітету профспілки працівників вугільної галузі Юрій Калістратов, представники профспілок вугільної промисловості відклали акцію протесту щонайменше на місяць. Про це 22 березня повідомляє репортер «Волинських Новин».
Юрій Калістратов зазначив, що запланована на 25 березня акція була повністю підготовлена й у ній мали взяти участь 22 шахтарі ДП «Волиньвугілля». Однак, враховуючи прийняття на позачерговому засіданні Кабінету Міністрів протокольних рішень про виконання вимог вугільників, акцію призупинили.
Юрій Калістратов розповів, що 23 квітня у Києві пройде розширений пленум працівників вугільної промисловості за участю Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко, міністра вугільної промисловості Віктора Полтавця, де будуть обговорені обіцянки уряду, вимоги гірників та подальші дії. За  словами голови Волинського теркому профспілки працівників вугільної галузі , саме намір проведення акції примусив уряд сісти за стіл і все ж ухвалити позитивні рішення для вугільників. Зокрема, нововолинські гірники вже отримали  зарплату за грудень та січень,  у найближчі дні мають провести виплати за лютий.
Однак через державне недофінансування вугільні підприємства не сплатили більш ніж мільйон гривень податків до міської казни. Відповідно, не виконується бюджет міста, не реалізовуються заплановані програми. Хоча вини шахтарів у цій ситуації немає, оскільки вони не тільки виконують державні плани, а й постійно нарощують вуглевидобуток.
Юрій Калістратов зазначив, що саме фінансова нестабільність змушує до дій   нововолинських гірників, яких у вугільній галузі налічується більш ніж три з половиною тисячі осіб. Серед їхніх вимог – своєчасно й у повному обсязі виплачувати заробітну плату, внести у державний бюджет кошти на охорону праці, збільшити собівартість однієї тонни продукції, повністю виконувати «Закон про престижність шахтарської праці», фінансувати будівництво  шахти №10.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus