USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Гнідавське болото знову намагалися підпалили

26 Березня 2015 17:29
Минулого року загасити пожежу на самому Гнідавському болоті рятувальники не змогли. Державний заказник згорів вщент. Два тижні тому знову там помітили вогонь, але, на щастя, його вчасно ліквідували.

Про це стало відомо під час брифінгу щодо небезпеки спалення сухостою сьогодні, 26 березня.

Начальник Державної екологічної інспекції у Волинській області Олександр Ткачук розповів, що винуватців минулорічного підпалу Гнідавського болота не знайшли.

«Торік в Луцьку загорівся гідрологічний заказник «Гнідавське болото». Тоді не виявили паліїв. Нараховані збитки, матеріали передали в правоохоронні органи. Вони не виявили нікого, і відповідно не покарали», - пояснив він.

Натомість близько двох тижнів тому знову була спроба підпалити болото.

«Добре, що не загорілося все болото, бо погасити його важко. Зараз там якраз починають гніздитися птахи. Працівники ДСНС торік цього зробити не змогли і згоріло все болото», - каже очільник Держекоінспекції.

Власне, підпали можуть виникати через недбалість. Адже оскільки заказник розташований в межах міста, там може відпочивати молодь, хтось кине недопалок і розгориться багаття.

Зі слів Олександра Ткачука, на цю тему вже розмовляли з Луцьким міським головою Миколою Романюком. На думку екологів, там можна зробити часткову рекультивацію землі, або ж хоча б облагородити прилеглу територію, щоб там було менше бур’янів.

До слова, у Луцькій міській раді пропонували затвердити чіткі межі заказника «Гнідавське болото». Нагадаємо, з 1995 року територія цієї заплави площею 116,6 гектара має статус загальнозоологічного заказника місцевого значення, оскільки там є велика кількість рідкісної флори та фауни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 27 Березня 2015 08:16
По всьому Луцьку горить. По всій області. Чи Ви лише заказником переймаєтесь? Людям вечорами дихати нема чим! Сьогодні (8 ранку) палять листя в парку біля 2-ої лікарні. Автошляхами області неможливо рухатись - наче туман. Я так розумію, всі екологи сидять на Гнідавському болоті)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus