USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Голлівуд «нав’язує» волинянам ідеал дівчини

7 Березня 2015 18:00
Ідеальна дівчина повинна бути обов’язково вродливою, сміливою і доброю, а також це має бути сільська дівчинка. Саме такий образ принцеси створили голлівудські кінематографи у фільмі «Попелюшка», який показали в Луцьку й на перегляд якого прийшли юні леді зі своїми батьками

Кожна дівчинка хоче бути принцесою, вірить у казки й чекає на свого принца.

Так, у казці «Попелюшка» автор Шарль Перро створив сюжет, у якому добра-вродлива дівчина смиренно зносила глум від мачухи. Втім, хрещена мати-фея допомогла їй потрапити на бал принца. Його серце Попелюшка підкорила добротою, а згодом вони одружилися. Зауважимо, що цей сюжет має тисячі фольклорних втілений у різних народів. Зокрема, полюбляє «Попелюшку» й голлівудський кінематограф.

Новий образ ідеальної дівчини представили американські кінематографи й у 2015-му році.

Коли батько Попелюшки помирав, він дав їй настанову, аби дочка пам’ятала, що доброта й відвага мають величезну, магічну силу й про це потрібно завжди пам’ятати. Коли ж зла мачуха ставилася принизливо до осиротілої, то «ідеальна» дівчинка смиренно терпіла й виконувала вказівки, ставши служницею у власному домі.

Втім, щасливий випадок долі звів її з принцом. Під час свого знайомства дівчинка попросила незнайомця, який виїхав на полювання, не вбивати оленя, як це звикли усі робити, щоб проявити милосердя й доброту.

«Бути собою – це найбільш ризиковано для кожного із нас, втім, головне показати, хто ти є насправді, а тут вже добро зробить свою справу», - сказала Попелюшка.

Це випадок вчить, що «соціальні маски» не варто «одягати» на себе, адже тоді люди перестають бути собою й втрачають власну ідентичність й доброту, яка властива кожному.

Зауважимо, що справжнє ім’я «ідеальної» дівчинки – Елла, а Попелюшка – прізвисько, яке дала зла мачуха через те, що дівчинка спала на підлозі біля коминку, аби не замерзнути вночі. Прокинувшись вранці у неї було забруднене обличчя попелом. Після цього випадку, зла мачуха й почала назвати дівчинку Попелюшкою.

Впродовж усього фільму дівчинка не проявляла пожадливості до матеріальних цінностей, була дружелюбна із найменшими, навіть із хатніми мишками, яких підгодовувала. Навіть коли йшла на бал - на відміну від інших не мала корисливих цілей - заполонити серце принца. Попелюшка лише хотіла побачити свого знайомого, якого зустріла в лісі під час полювання.

Так, новий образ «ідеальної» дівчини – вродлива, смирення, яка не боїться докладати зусиль у будь-якій роботі й немає пожадливості до матеріальних цінностей.

Цю ідею вподобали й маленькі прицеси-волиняночки. Після кіноперегляду, семирічна лучанка розповіла про свої враження від фільму й якою вона бачить справжню принцесу.

«Мені дуже сподобався цей фільм. Я вважаю, що справжня дівчина повинна бути як Попелюшка – гарна і добра», - розповідає для читачів Інформаційного агентства Волинські Новини маленька Поліна.
Як бачимо, голлівудський ідеал вподобали й на Волині.

Зауважимо, що волиняни мали змогу побачити стрічку на тиждень раніше ніж в США чи окремих країнах ЄС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анатоль_ Показати IP 7 Березня 2015 19:08
У Нововолинську голівудський ідеал це -НАТАЛІЯ СЕМЕНІВНА!
любомль до Анатоль_ Показати IP 8 Березня 2015 17:39
а хто така н с

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus