USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

Голослівні звинувачення та документи: чим займається «Варта порядку»

15 Серпня 2017 20:20
Документи на противагу голослівним звинуваченням: чим насправді займається у Луцьку «Варта порядку», яку окремі активісти готові звинувачувати у різноманітних злочинах, з’ясовувало Інформаційне агентство Волинські Новини, вивчивши документи про співпрацю формування з правоохоронцями та освітянами.


Після затримання голови постійної поліцейської комісії та керівника ГФ «Варта порядку» Олександра Тиводара окремі активісти та політики намагаються дискредитувати громадське формування, попри те, що ця структура лишається боєздатним підрозділом, робота якого спрямована на підтримання громадського порядку у місті. На адресу «Варти порядку» та її керівника лунають гучні звинувачення, досі не підтверджені жодними доказами.

Нагадаємо, 8 серпня з обшуками у приміщення «Варти порядку» на вулиці Винниченка вдерлися озброєні співробітники СБУ. У той же час посеред проспекту Перемоги правоохоронці затримали члена виконкому, голову постійної поліцейської комісії та керівника ГФ «Варта порядку» Олександра Тиводара. Водночас у його будинок, зламавши ворота, також увірвалися озброєні працівники СБУ.

9 серпня Олександра Тиводара з гіпертонічним кризом із слідчого ізолятора доправили в лікарню. До зали суду Тиводара несли на ношах під оплески його побратимів-афганців, які вважають його затримання політичною розправою. Під час слухання справи біля нього постійно знаходилися медики, які зафіксували у нього підвищення артеріального тиску до позначки 200 на 120. Беручи до уваги те, що Тиводар не переховувався від суду, має виключно позитивні характеристики, зважаючи на його стан здоров'я, суддя вирішив відмовити у клопотанні прокурора. Як запобіжний захід суд визначив не утримання під вартою, а особисте зобов'язання. Його звільнили з-під варти у залі суду. Таке рішення в залі зустріли оплесками.

Зауважимо, народний депутат Юрій Савчук нагадував про важливу роль Олександра Тиводара у збереженні громадського порядку в Луцьку, а також висловив обурення показовим його затриманням посеред вулиці.

Своєю чергою, голова Волинської обласної організації «Української спілки ветеранів Афганістану» Григорій Павлович обурений заявами окремих активістів про те, що Олександр Тиводар нібито симулює, коли говорить про хворобу.

З уст окремих активістів та політиків з доволі сумнівною репутацією лунають гучні звинувачення на адресу «Варти порядку» та її керівника. Так, нардеп Ігор Лапін стверджував, що представників «Варти порядку» підозрюють у серйозних злочинах, таких як стеження за людьми, збір інформації, побиття людей тощо. У час, коли Росія планує використовувати ППО на кордонах Білорусі з Україною та ЄС, а також готується до масштабних військових навчань на території Білорусі, нардеп намагається дестабілізувати ситуацію у Луцьку, поливаючи брудом громадське формування, яке впродовж років підтримує порядок у місті. Для того, аби продемонструвати перед телекамерами «обурення» атовців та волонтерів діяльністю «Варти порядку», до міста навіть звозили активістів з Рівненщини.

Втім, жодних підтверджень таким звинуваченням з боку силових структур досі не надійшло: під час мітингу на підтримку Олександра Тиводара очільник УСБУ у Волинській області Юрій Фелонюк повідомив, що СБУ не має претензій до цього громадського формування. Неправдою виявилися також повідомлення у ЗМІ про те, що в офісі «Варти порядку» начебто виявили бойові міни та плани захоплення адмінбудівель.

Водночас самого Ігоря Лапіна атовці згадують як мародера, який грабував будинки та викрадав автомобілі з охоплених війною міст.

Якщо ж проаналізувати офіційні документи, можна побачити, що луцькі правоохоронці неодноразово зверталися до «Варти порядку» з проханнями виділити працівників для несення служби у складі патрульно-постових нарядів та охорони публічної безпеки під час масових заходів. До прикладу, начальник Луцького відділу поліції ГУ Нацполіції у Волинській області Олег Кічук 18 серпня 2016 року просив виділити представників громадського формування для надання допомоги поліції у забезпеченні публічної безпеки та порядку на час проведення масових заходів (святкування Дня Державного прапора України, Дня Незалежності України та Дня міста).
16 серпня минулого року очільник Луцького відділу поліції висловлював подяку громадському формуванню за високий рівень співпраці та взаєморозуміння між поліцією та «Вартою порядку» та просив залучити представників формування до операції «Нагляд».
Як йдеться у його дорученні від 21 вересня 2016 року, з метою локалізації негативних тенденцій розвитку криміногенної ситуації на території обслуговування міського відділу поліції, профілактики скоєння та з метою розкриття кримінальних правопорушень, представники «Варти порядку» залучалися до проведення оперативно-профілактичного відпрацювання.

Згодом Олег Кічук звертався до Олександра Тиводара з проханням виділити 20 працівників «Варти порядку» та два автомобілі по чотири працівники в кожному у цивільному для несення служби 7-13 листопада 2016 року з 22.00 до 6.00 щоденно, у рамках оперативно-профілактичних заходів з попередження і розкриття пограбувань та крадіжок з автотранспорту.

На час новорічно-різдвяних свят у період з 18 грудня 2016 до 22 січня 2017 року він просив виділити двох вартівців для допомоги поліції з забезпечення публічної безпеки та порядку. У новорічну ніч керівник поліції міста просив виділити 20 представників громадського формування для допомоги поліцейським, під час святкування Водохреща 19 січня – 10 вартівців.
Співпраця представників громадського формування з правоохоронцями активно продовжувалася протягом 2017 року, зокрема, 20 представників «Варти порядку» Олег Кічук просив виділити для участі в оперативно-профілактичних заходах з попередження та розкриття пограбувань наприкінці січня цього року. 9 січня шістьох вартівців правоохоронці просили виділити для допомоги в забезпеченні порядку під час проведення пішої ходи з вшанування Героїв Крут. Для участі у профілактичних заходах з метою попередження крадіжок усіх форм в найбільш криміногенних місцях Луцька у лютому цього року Олег Кічук просив Олександра Тиводара виділити 20 вартівців, для забезпечення публічної безпеки та порядку поблизу храмів піж час святкування Великодня – 12 вартівців.
У травні правоохоронці просили вартівців долучитися до відпрацювання щодо дотримання вимог рішень міськради про дотримання тиші у громадських місцях. У липні начальник міського відділу поліції просив залучити представників «Варти порядку» до охорони публічної безпеки на території Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку.
Регулярно вартівці забезпечували порядок під час футбольних матчів на стадіоні «Авангард», про що свідчить, наприклад, звернення начальника Луцького відділу поліції з проханням виділити шістьох працівників на матч «Волині » з ФК «Ворскла» (Полтава) 12 грудня 2016 року чи прохання про виділення 12 вартівців на матч «Волині» з «Шахтарем» 5 березня цього року та з «Зорею» 19 березня.
Забезпечити охорону громадського порядку під час проведення міжнародної матчевої зустрічі з легкої атлетики серед юніорів 12-14 травня просили вартівців у Федерації легкої атлетики Волинської області. Несли службу разом з правоохоронцями представники громадського формування і під час проведення ЗНО у квітні, під час хресної ходи від Свято-Покровського храму 2 квітня.
Неодноразово представники громадського формування долучалися до військово-патріотичного виховання молоді на прохання директорів шкіл. Зокрема, провести показові заняття з тактичної підготовки просила у квітні 2016 року директор ЗОШ №15 Світлана Романюк. Надати методичну допомогу у проведенні практичних занять під час навчально-польових зборів із розділу тактичної підготовки, вогневої підготовки та тактичної медицини просив надати директор ЗОШ 1-3 ступенів села Копачівка Рожищенського району.

Адміністрація та педагогічний колектив Луцького НВК «ЗОШ 1-3 ступенів № 24 – технологічний ліцей» просили у рамках дня цивільного захисту 12 квітня провести тренувальні заняття для учнів 8-9 класів з безпечної поведінки при надзвичайних ситуаціях та надання першої домедичної підготовки. Провести військово-патріотичні заняття просили членів «Варти порядку» також у Луцькій гімназії № 21.
Таким чином, можна зауважити, що діяльність громадського формування та його керівника завжди була спрямована на профілактику правопорушень, боротьбу зі злочинністю, патріотичне виховання молоді, про що свідчать неодноразові факти співпраці вартівців з правоохоронцями та закладами освіти, а всі звинувачення, які лунають з уст окремих активістів чи нардепа Ігоря Лапіна, лишаються голослівними та непідтвердженими жодними фактами.

Оскільки правоохоронці впродовж років регулярно звертаються до формування з проханнями про співпрацю у профілактиці злочинів та підтримці порядку на вулицях міста, будь-які звинувачення на адресу представників «Варти порядку» з боку активістів чи політиків звучать більше ніж непереконливо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
лучанка Показати IP 15 Серпня 2017 21:14
Переконливо!!!Дякуєм!!!
КІЧУК до лучанка Показати IP 16 Серпня 2017 10:35
Тьотю! Жоден!!! документ я не підписував і особисто не звертався! Подивіться на самі документи... Я тут ні при чому!!!
Аяхто Показати IP 15 Серпня 2017 21:39
А навіщо тоді поліція? Я так зрозумів що скоро буде абсолютне розширення повноважень спецслужб по ранньому американському досвіду - кожен взяв дубельтівку в руки та вперед.
Анонім до Аяхто Показати IP 16 Серпня 2017 00:46
Х*еново розумієш
Здивований Показати IP 16 Серпня 2017 07:16
З допису ясно тільки одне - О. Б. Кічук не здатен захистити лучани та забезпечити правопорядок в місті.
Луцьк без брехні Показати IP 16 Серпня 2017 07:41
Лапін.... ти де ? а чим ти, вояка хрєнов, Луцьку допомагав хоч колись ? то ж не по барсєточнікам стреляти, тож не гранати в будки собачі підкидати... і не в тєльняшці пащенко-івахівському телеканалу позувати.... )))))
Дядя Жора Показати IP 16 Серпня 2017 09:12
Багато років Івахів і КО, а тепер Гунчик, проводять дерибан в місті Луцьк та області. Я думаю, що мешканці нашого краю достойні жити краще. Лапін взагалі піариться на смертях загиблих за нашу Батьківщину. Це ж позор, що такі люди представляють Луцьк у Верховній Раді. ПОЗОР. Гнати їх в шию.
лучанин Показати IP 16 Серпня 2017 11:01
Варта порядку організація яка залучила молодь,привчяє її до дисципліни,надає фізичну підготовку-розвиває молодь.При всьому цьому молоді хлопці отримують хорошу зарплату. Да,можливо організація не свята,немає ідеальних людей,організацій,але вона не несе шкоди для лучан які не порушують закон.Це її функція слідкувати за порядком на вулицях нашого міста. А хто такій Лапін і що він зробив для луцька кромі позору луцьку за такого депутата, який займається мародерством,кришуванням,який використовує бійців АТО для своїх ганебних цілей.Не можу пригадати жодної доброї справи,можливо її немає?
Вахтанг Показати IP 16 Серпня 2017 18:48
"...хлопці отримують хорошу зарплату..." - чиїм коштом?
АНАТОЛЬ_ Показати IP 16 Серпня 2017 19:41
Нє, я в шоці! На біса та Варта кому потрібна як маємо нових поліцаїв? Га? Хто знає?
лучанка Показати IP 16 Серпня 2017 20:03
"Обійміться ж, брати мої, молю вас, благаю!"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus