USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Під стінами СБУ - мітинг на підтримку Олександра Тиводара

9 Серпня 2017 10:37
Мітинг на підтримку затриманого голови постійної поліцейської комісії Волині Олександра Тиводара відбувається у ці хвилини під стінами Управління СБУ в області.

Під час цього присутні депутати облради та міськради, члени спілки воїнів-афганців, спілки воїнів АТО Волині.

За станом на 11.10 учасники мітингу зайшли в будівлю УСБУ, щоб донести свою позицію. Вимоги - спростування інформації про нібито бойові міни, про плани начебто захоплення будівель.
Нагадаємо, різноманітне обладнання, зброя, плакати та макети, вилучені під час обшуків у приміщенні Громадського формування «Варта порядку» Службою безпеки України, використовувалися для навчання вартівців. Окрім навчальних зразків, СБУ вилучила особисті речі членів громадського формування, які ті залишили на зберігання.

Керівник УСБУ Волині Юрій Фелонюк, до якого у кабінет зайшли мітингарі, сказав, що не знає, хто написав, що міни бойові. З його слів, вилучили міни і вибухотехніки встановлюють, чи справді вони бойові.

Про начебто вилучені плани захоплення адмінбудівель він теж не чув і підтвердив, що не володіє інформацією про плани захоплення адмінбудівель.

Також Юрій Фелонюк підтвердив, що претензій до «Варти порядку» в СБУ немає. До кінця дня буде звернення до суду про обрання міри запобіжного заходу всім фігурантам справи.

До кінця дня, 9 серпня, він обіцяє надати офіційну заяву щодо вимог учасників мітингу. Зі слів головного СБУшника Волині, наразі є 5 фігурантів кримінального провадження. Чи мають ці особи стосунок до «Варти порядку», з'ясовують.

Зі слів Фелонюка, зараз Олександр Тиводар перебуває в ізоляторі тимчасового утримання.

Під час мітингу був виклик швидкої допомоги у будівлю УСБУ, оскільки в одного з фігурантів справи підвищився тиск.


Голова фракції УКРОП у Волинській облраді Вячеслав Рубльов назвав політичним тиском затримання Олександра Тиводара. З його слів, формується поліцейська держава, де будь-кого можуть затримати за сфабрикованими звинуваченнями.
Голова Волинської обласної організації ветеранів Афганістану Григорій Павлович наголосив, що Тиводар очолює формування (громадське формування «Варта порядку» - ВН), яке з 2014 року забезпечує громадський порядок у місті. З його слів, воїни-афганці не кинуть ветерана.
Голова ГС «Спілки воїнів АТО Волині» Олександр Серватович назвав нонсенсом те, що при обшуку начебто знайшли плани захоплення адмінбудівель, куди насправді Олександр Тиводар мав вільний доступ.
На вході в УСБУ учасники мітингу встановили вінок з написом «репресіям 1939 року вічна пам’ять».
«Якщо влада не зробить висновків, завтра тут буде більше людей», -вважає заступник голови облради Роман Карпюк.
Депутат облради Олександр Курилюк називає політичним тиском затримання людини, яка має активну позицію та користується авторитетом серед лучан.
Депутат облради Анатолій Грицюк говорить, що СБУ виконує невластиві функції і стала ганебним інструментом в руках політиків, які намагаються «загнати в стійло» опозицію.
Народний депутат України Ірина Констанкевич наполягатиме, щоб справу розслідували у правовому полі. Наразі, звинувачення, які висувають на адресу Олександра Тиводара, вона називає абсурдними.
Нагадаємо, затриманням голови постійної поліцейської комісії Волині й керівника ГО «Варта порядку» Олександра Тиводара відбулося на підставі «липової» кримінальної справи, що відкрили працівники Служби безпеки України в Закарпатській області.
Як стало відомо, напередодні виборів в Адміністрації Президента вирішили перестрахуватися та зробити губернатором Волині екс-силовика. Вибір впав на колишньго керівника СБУ часів Януковича Володимира Мельниковича. Про це Інформаційному агентству Волинські Новини стало відомо з власних джерел в АП.

Фактично йому гарантували повернення на злачне місце у прикордонній з Європою області, відомою обсягами своєї контрабанди та покладами бурштину, які стали своєрідним яблуком розбрату між керівниками силових відомств усіх рівнів.


За станом на 12:39 з території СБУ виїхала швидка. Як стало відомо, Олександра Тиводара з гіпертонічний кризом відправили в лікарню.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
777 Показати IP 9 Серпня 2017 16:04
А причому тут поліцейські репресії та поліцейська держава??? Коли мітинг під стінами СБУ. Напевно адреси переплутали Винниченка з Перемогою.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus