USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Гостям Луцька організували безплатну екскурсію. ФОТО

22 Вересня 2013 19:02
Гості міста та самі лучани цими вихідними змогли взяти участь в безплатній екскурсії, від Театрального майдану до Замку Любарта. Організовував захід - обласний туристичний клуб «Ми».
Так, близько двох десятків охочих могли познайомитись із Древнім Лучеськом, та дізнатись про нього щось нове, зібрались вранці на Театральній площі у Луцьку.





Екскурсію, насамперед, організували для учасників фестивалю «Вітрила пригод», а також для всіх бажаючих. Крім гостей з Каменя-Каширського, Володимира-Волинського, міст Рівного й Дубна, а також східних регіонів України, серед присутніх були і лучани, які хотіли послухати історію міста.
Усі вони більше дізналися про луцький Свято-Троїцький собор, звідки розпочалася екскурсія і далі вирушили вниз вулицею Лесі України.

Під час пішої прогулянки екскурсовод розповідав історію архітектурних пам’яток цієї місцини. Так, не оминули увагою і нещодавно поставлений пам’ятник луцькому інтелігенту, який викликав чималий резонанс серед мешканців міста. Його екскурсовод, чомусь, назвав пам’ятником Костю Шишку, хоча ще майже місяць тому перший заступник міського голови Святослав Кравчук розповів, що це збірний образ луцького інтелігента.
ЧИТАТИ ЩЕ: КОГО УОСОБЛЮЄ ПАМ'ЯТНИК З ЧАШКОЮ КАВИ НА КРИВОМУ ВАЛУ? ФОТО


Опісля, люди вулицею Данила Братковського пішли в сторону Замкової площі, відвідали Собор Святих Апостолів Петра і Павла, де ще й послухали органну музику. Також ознайомилися з визначними місцями вулиці Караїмської, зупинившись біля церкви.











І, звичайно, зайшли в гості до відомого волинського скульптора Миколи Голованя, помилуватись його будинком.



Присутні були приємно вражені і екскурсією, і містом в цілому.
«Дуже вразило місто. І архітектура, і духовність, і культура. Люди тут більш доброзичливі та добріші, ніж в нас», - розповіла гостя з Донбасу пані Анна.
Фінішною точкою екскурсії стало традиційне місце туристичного паломництва у Луцьку – Замок Любарта.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus