USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 39.95
  • PLN 9.76 9.92

Організатор «вбивства» Бабченка заявив, що співпрацює з контррозвідкою

31 Травня 2018 22:38
Борис Герман, якого в СБУ вважають організатором планованого убивства російського журналіста Аркадія Бабченка, заявляє, що він співпрацює з контррозвідкою.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

«Я співпрацюю з внутрішньою розвідкою щодо виявлення на території України дій Росії для зміни української влади. Контррозвідка дала мені можливість і повноваження вивчати зв’язки, тобто вивчати потоки грошей які приходять в Україну через кого і кому… », – заявив він під час засідання суду, який обирає йому запобіжний захід.

За його словами, він співпрацює з контррозвідкою близько півроку.

«Я не маю ніяких негативних емоцій до Бабченка, немаю претензій до Цимбалюка…Цимбалюк був обраний для цієї місії контррозвідкою…коли він обирався на цю роль всі знали, що він піде до СБУ… що буде інсценування, це все було відомо. Для того, щоб взяти інформацію з російського джерела, нам потрібно було зробити якусь імітацію роботи, щоб мати довіру. Після цього вони надали нам список з тридцяти людей, який передали контррозвідці», – заявив Герман, додавши, що це не було озвучено до цих пір, тому що є велика кількість «кротів» у цих підрозділів.

Підтверджень цієї інформації з інших джерел немає.

Тим часом Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід Борису Герману. Суд заарештував його на 60 діб, передає УП.

«Клопотання задовольнити. Застосувати до підозрюваного... запобіжний захід у вигляді тримання під вартою», – йдеться в рішенні.

Можливість внесення застави рішення суду не передбачає.

Протягом 5 діб ухвалу можна буде оскаржити.

Увечері 29 травня повідомлялося, що Бабченка застрелили на порозі власної квартири в Києві. 30 травня стало відомо, що "вбивство" Бабченка виявилося спецоперацією СБУ, яка тривала два місяці. В організації «Репортери без кордонів» розкритикували інсценування вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка українськими правоохоронцями. Також негативну реакцію це викликало і в ОБСЄ.

Виконавцем «вбивства» російського опозиційного журналіста Аркадія Бабченка виявився учасник АТО Олексій Цимбалюк.

Психологи, своєю чергою, вважають, що українці стають черствішими і через убивства, і через інсценування. Обмануті почуття вже назвали «синдромом Бабченка» – це такий масовий осад, який вбиватиме крапля за краплею віру в реальність. Психологи прогнозують, що наступного разу українці стануть уже менш чутливими до потрясінь.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
АНАТОЛЬ_ Показати IP 31 Травня 2018 22:52
Як то всьо страшно
valdis peish до АНАТОЛЬ_ Показати IP 31 Травня 2018 23:43
головне не всратися від страху

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus