USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

ГПУ готує арешт майна фірм Фірташа

20 Березня 2018 14:13
Генпрокуратура планує накласти арешт на майно фірм бізнесмена Дмитра Фірташа, що причетні до схеми з ухилення від сплати 500 млн грн податків.

Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко у Фейсбук.

Згідно з його інформацією, йдеться про ПрАТ «Сєвєродонецьке об'єднання «Азот», ПАТ «Азот», ПАТ «Рівнеазот», ДП «Хімік». Крім цих підприємств у злочинній схемі брали участь низка фіктивних фірм і підконтрольних Фірташу страхових компаній.

«Орієнтована сума ухилення від сплати податків складає понад 500 млн грн. На цей час проводяться санкціоновані обшуки в офісних приміщеннях підприємств реального сектору економіки та торгівців цінними паперами, які причетні до вчинення злочинів. Для забезпечення відшкодування платежів планується накладення арешту на майно підприємств», - йдеться у повідомленні генпрокурора.

Генпрокуратура розслідує ухилення від сплати податків низкою підприємств, які входять до бізнес-групи Group DF українського олігарха Дмитра Фірташа, шляхом використання страхового ринку України.

Нагадаємо, австрійський суд дозволив екстрадицію Фірташа до США: там його звинувачують в тому, що він за допомогою хабарів на загальну суму в 18,5 мільйона доларів хотів отримати дозволи на видобуток титану в Індії. Американські слідчі знайшли у нього більше сотні офшорних компаній.

Проти бізнесмена є ще одна справа - ордер на арешт Фірташа видала Іспанія. Там його підозрюють у відмиванні коштів і участі в організованому злочинному угрупованні. Проте Австрійський апеляційний суд остаточно відмовив Іспанії в екстрадиції Фірташа.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
1 Показати IP 21 Березня 2018 11:19
Багатьох вже за *опу взяли, і що ? Відкат в карман, і оппа, - воно вже біле, пухнасте та законослухняне, І О ЧУДО ЩЕ Й ЯКИХОСЬ ТАМ ПОДАТКІВ СПЛАТИЛО ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus