USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Гроші за рекламу на білбордах підуть на школу № 27, – Ігор Поліщук

21 Лютого 2018 13:39
Внаслідок підняття тарифу на оплату за розміщення реклами на білбордах місто зможе отримати більше 10 мільйонів гривень. Ці кошти планують спрямувати на закінчення робіт з будівництва школи № 27, яка має запрацювати вже 1 вересня цього року.

Нагадаємо, члени виконкому Луцької міської ради погодили збільшення на 49 % плати за тимчасове користування місцем розташування рекламних засобів у місті.

Як розповів у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини радник міського голови, депутат Ігор Поліщук, у попередні роки, зокрема й через те, що рекламою в місті займалися особи з кола, наближеного до влади, була встановлена знижка на розміщення зовнішньої реклами (у розмірі 35 %). Тому надходження з одного борду до міського бюджету становили всього 900 гривень, при тому, що ціни на розміщення реклами на білборді в Луцьку стартують від 2600–2800 гривень за одну сторону (загалом близько 5400 гривень за двосторонній білборд).

«Завданням будь-якої влади є наповнення бюджету, у тому числі пошук шляхів для додаткового його наповнення. Тому ті гроші, які раніше осідали невідомо де, сьогодні будуть іти до бюджету», – сказав Ігор Поліщук.

І додав, що ті 900 гривень, які досі йшли місту від реклами, встановили ще у 2012 році: «зараз уже 2018 рік, сьогодні зовсім інша ситуація на ринку, зовсім інший рівень інфляції, зовсім інший курс валют і зовсім інші ціни на всі товари та послуги».

За словами депутата, орієнтовна сума коштів, що надходитиме в міський бюджет з одного борда в місяць, становитиме від 3000 гривень. «Навіть, якщо підприємець продає місце під рекламу за найнижчою ціною, його бізнес залишається рентабельним на рівні 30–40 %. Це непогана рентабельність бізнесу, враховуючи те, що це просто реклама. До того ж абсолютна більшість цих підприємств зареєстрована у Києві та Львові, у них немає працевлаштованих у Луцьку людей, внаслідок чого до бюджету міста ішов би податок на дохід фізичних осіб. Тому, як ми порахували, підвищення тарифу дозволить нам залучити до бюджету більше 10 мільйонів гривень. Це ті кошти, які ми будемо виділяти на 27-му школу», – зауважив Ігор Поліщук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Юля Показати IP 21 Лютого 2018 13:50
Як записатися в школу 27
Ага до Юля Показати IP 21 Лютого 2018 14:44
,а смисл якшо її ше 10 років будуватимуть

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus