USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

27 школа запрацює вже 1 вересня: кошти виділить міська і обласна рада

15 Лютого 2018 12:15
18 мільйонів гривень, необхідні для введення школи № 27 в експлуатацію, виділять з міського та обласного бюджетів. Стадіон з полем для міні-футболу побудують за кошти Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

Приміщення нової школи у 55-му мікрорайоні міста оглянули представники міської влади 15 лютого. Всередині школи, зокрема, у актовій залі, їдальні, ігрових кімнатах для молодших школярів, роботи практично завершені. Забудовник творчо поставився до робіт – стіни закладу прикрашені яскравими елементами та малюнками. Зі слів представників влади міста та області, 1 вересня цього року у приміщеннях зможуть навчатися школярі, а всі роботи на об’єкті завершать у червні.

Радник Луцького міського голови Ігор Поліщук повідомив, що ухвалили остаточне рішення про те, що школа № 27 буде здана в експлуатацію вже цього року. Вже 1 вересня у цих приміщеннях навчатимуться школярі. Під час найближчої сесії міськради з міського бюджету виділять 10 мільйонів гривень.

Також є принципова позиція голови облради Ігоря Палиці, який повідомив, що Волиньрада також дофінансує школу. Загальна сума, яка зараз потрібна на дооснащення школи – 18 мільйонів гривень, тож 8 мільйонів профінансує облрада. Проблемним питанням лишається відсутність спортзалу, однак у школі є басейн, а Ігор Палиця профінансує будівництво міні-стадіону для школярів, де ті зможуть займатися у теплу пору року. На таких полях можна буде грати в футбол і взимку. Нині будівництво школи перебуває на останньому етапі – потрібно лише оснастити її меблями. Невдовзі визначать керівника школи, який займатиметься формуванням колективу, підбиратиме персонал школи, набиратиме класи.
Секретар міськради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт зауважив, що навколо будівництва школи точилося багато дискусій, але чітка позиція керівництва міськради полягає у тому, що воно не займається «шапкозакиданням» чи голослівним заявами, а спокійно розбудовує нову школу. Якщо торік її здати було практично неможливо, то 2018 рік – рік введення школи в експлуатацію і міська влада зробить усе, щоб 1 вересня школа прийняла дітей. Він підтвердив, що для цього наразі потрібно 18 мільйонів, а кошти на будівництво спортзалу згодом планують використати з державного фонду регіонального розвитку.
Голова фракції «УКРОП» облради Вячеслав Рубльов зазначив, що зараз є повне порозуміння та співпраця між обласною та міською радами. У цій взаємодопомозі можна буде зробити багато корисного як для Луцька, так і для обласних комунальних закладів, якими користуються лучани.

Він запевнив, що облрада виділятиме 8 мільйонів для 27 школи, адже голова Волиньради Ігор Палиця завжди вважав, що освіта та медицина повинні бути пріоритетами розвитку і області, і міста. З його слів, школа у густонаселеному районі міста дуже потрібна, тому міська рада ухвалила правильне рішення щодо виділення коштів для її добудови. Своєю чергою, облрада прийматиме відповідне рішення також під час найближчої сесії. Вісім мільйонів з обласного бюджету, очевидно, виділятимуть двома траншами, оскільки навряд чи одразу вдасться освоїти всю суму. З обласного бюджету підтримуватимуть також обласну інфекційну лікарню, на яку виділяє кошти і міська рада.
Також представники міської та обласної влади висловили сподівання, що нардеп від Луцька Ігор Лапін посприяє виділенню коштів для школи у рамках субвенції з держбюджету на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку.

Радник міського голови подякував забудовнику, керівнику ТзОВ «Житлобуд-2» Леоніду Стефановичу, який вболіває за здачу школи в експлуатацію не менше, ніж міська рада, адже роботи на об’єкті не припиняли, незважаючи на те, було фінансування чи ні.
Леонід Стефанович відзначив, що обласна рада ухвалила правильне і мудре рішення, також він подякував Ігорю Палиці, адже з коштів Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» профінансують будівництво міні-футбольного поля. Він зазначив, що дату відкриття школи потрібно призначити раніше, ніж 1 вересня, тому що в приміщення потрібно буде занести меблі. Перерізати стрічку під час відкриття будівельники готові вже невдовзі, адже робіт лишилося виконати небагато.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Анонім Показати IP 15 Лютого 2018 12:27
Красота!!!
Будівельник до Анонім Показати IP 15 Лютого 2018 14:47
Дякуємо, приємно.
Анонім Показати IP 15 Лютого 2018 12:28
А 13 школа???
Оксана Показати IP 15 Лютого 2018 12:56
А коли можна буде написати заяву на прийняття в школу??? І де???
Ага Показати IP 15 Лютого 2018 23:25
Вже дорогу до школи зробили :))))
Дизайнер Показати IP 16 Лютого 2018 01:11
Фуууу!!! Яке жахливе поєднання кольорів і стилів. В такому серидовищі нормальна дитина не виросте. Невже тяжко було найняти хоч одного дизайнера, а не тяп-ляп і нормально.
Лучанин до Дизайнер Показати IP 17 Лютого 2018 07:58
Писати навчись, неук.
! Показати IP 16 Лютого 2018 06:45
Дуже чьоткий район Луцька. Особливо той будинок, що на 1му фото за школою. Там голова ОСББ жінка якась, бачив двір там - як в Європу попав. Школа візуально дуже гарна і стильна. Поруч садочок. До обох вокзалів та базару 5хв ходу. До найбільшого ТРЦ (Портсіті, там-там) йти 2хв. Поруч садочок - також новенький. І да - дорога! Розмітка, знаки, переходи. Освітлено все. Дуже хочеться, щоб до цієї школи набрали хороших вчителів. Планую віддавати дитину туди вчитися.
проклятый совок Показати IP 16 Лютого 2018 10:14
Первая школа построенная в Луцке за 27 лет независимости. Когда садики начнут возвращать в профиль деятельности, а то половина зданий садиков растянули и посадили там различных чиновников?
( ! ) Показати IP 16 Лютого 2018 10:16
Серйозний аргумент за адмітерреформу. Навколишні села вже школярам нові пенали покупляли. А ось вам !
Будівельник Показати IP 17 Лютого 2018 10:18
Такий забудовник як Стефанович, повинен знати, що школа вводиться в експлуатацію разом із необхідним обладнанням, тобто меблями.Вони могтуються до відкриття, а не після.Без обладнання обєкт рахується не готовим до експлуатації і не може бути прийнятим, не говорячи про офіційне відкриття
Будівельник до Будівельник Показати IP 18 Лютого 2018 22:05
Ніхто не казав відкривати школу без обладнання. Мова йшла про те щоб відкрити швидше, для налагодження всіх виробничих та технічних процесів до 1-го вересня, щоб школа вже повноцінно працювала.
Липинського Показати IP 17 Лютого 2018 13:51
Там між школою та будинком пройти не можна, постійно води по вуха...приходиться лізти по забору школи (це разом із дітками). Коли зроблять нормальний злив і покладуть асфальт. Вся ця вода йде під школу й будинок.
Світлана Показати IP 20 Лютого 2018 15:45
До кого можна звернутися щоб написати заяву на прийнятя дитини у школу, і коли саме це краще зробити???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus