USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Групи смерті»: поліція врятувала від суїциду ще двох підлітків

2 Березня 2017 14:46
Правоохоронці 2 березня знайшли двох підлітків, які підозрювалися у можливості вчинення суїциду, інформує ТСН.

Наразі з дітьми працюють фахівці. Водночас питання протидії цій проблемі розглянуть на нараді при Уповноваженому Верховної Ради України з прав людини 2 березня.

Окрім того, оперативники кіберполіції за керівництва прокуратури провели обшуки у кількох виявлених адміністраторів груп в Інтернеті «синій кит». Поліцейські встановили близько 200 профілів дітей у соціальних мережах, які входили до так званих «груп смерті».

Зазначається, що у результаті обшуків було виявлено важливу інформацію, яка допоможе в розслідуванні і в більш ефективній боротьбі з цією проблемою.

Таким чином, за останню добу поліція знайшла двох підлітків, які залишили домівки і були учасниками так званих «груп смерті».

У Харкові, зокрема, хлопчик пішов з дому, залишивши записку тривожного змісту. Згодом дитину знайшли правоохоронці і повернули батькам. Своєю чергою, у Тернополі правоохоронці знайшли дівчину, яка напередодні також залишила записку тривожного змісту і зникла з місця проживання.

Наразі з ними і їхніми батьками працюють поліцейські з підрозділів ювенальної превенції і фахівці-психологи.

«Поліція включилася у роботу над цією проблемою дуже активно. Ми робимо усе від нас залежне, співпрацюючи з усіма зацікавленими органами влади. Однак найбільш дієвий спосіб профілактики – це увага батьків до своєї дитини», – підкреслив очільник Нацполіції Сергій Князєв.

ЧИТАТИ ЩЕ: ПРАВДА ПРО #СИНІЙКИТ. У ГРІ - ЛУЧАНКА

Зауважимо, що кіберполіція щодня отримує близько 70 повідомлень щодо зникнення дітей, які можуть бути причетними до так званих «груп смерті» у соціальних мережах.
Нагадаємо, що «групи смерті» – це спільноти, зосереджені переважно у мережі Вконтакте, розраховані на підлітків. Починається все з того, що їхні адміністратори дають учасникам груп травматичні «завдання» – наприклад, свідомо порізати собі руки лезом, відзнявши усе це на відео. Кінцевою метою «гри» є доведення дитини до самогубства, яке вона також повинна зафіксувати на камеру. Вперше про «групи смерті» на кшталт спільнот «Синий кит», «Тихий дом», «Разбуди меня в 4:20» заговорили ще у травні минулого року в Росії.

Тоді російське видання Новая Газета опублікувало масштабне розслідування, де був описаний принцип дій таких спільнот. Зазвичай вони об'єднані спільною символікою – це кити. Цей символ обраний невипадково, адже кити – одні з небагатьох видів ссавців, що можуть звести рахунки з життям, самовільно викидаючись на берег.
Як повідомлялося, 17-річного хлопця, студента луцького училища, який проживає в одному з сіл Ківерцівського району, виявили кіберполіцейські у грі смерті "Синій кит".

Варто нагадати, на Херсонщині до психіатричної лікарні відправили 15-річну учасницю «групи смерті».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus