USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Як часто на Волині всиновлюють дітей

25 Травня 2013 09:00
Тенденція до того, що з кожним роком зменшується кількість усиновлених дітей, спостерігається в області. Це стосується і сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, і тих, кого усиновити захотів вітчим або мачуха, - інформує Волинська газета.

За інформацією головного управління статистики у Волинській області, піком був 2001 рік. Тоді 57 сиріт знайшли нову родину, а 65-ох дітей, які жили тільки з мамою чи татом, усиновили мачуха або вітчим.

Через десять років кількість усиновлених зменшилася майже вдвічі. А торік усього 55 дітей зі згаданих категорій стали жити у повноцінній сім’ї. Щоправда, дещо згладилася різниця між усиновленими сиротами (їх торік налічувалося 34) і тими, хто раніше жив у неповній сім’ї, а їх усиновили вітчим або мачуха (таких минулого року було 21).

Рідше усиновляти маленького волинянина стали й іноземці. До прикладу, 2001-2002 роках вони дали прихисток майже 20-ом нашим сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування, а торік – усього п’ятьом.

Однак радує підсумковий показник. Як підтверджують фахівці обласного управління статистики, сиріт, які досі шукають нових маму з татом, в області стало менше. Бо якщо позаторік їх налічувалося 1910, у 2008-му – 1860, то минулого року – 1846. Тож ліпше хай народжуються в повноцінних сім’ях.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus